Penibil! În goana după notorietate, prefectul de Timiş intervine într-un război care nu îi aparţine

Este scandal la Timişoara între cei doi viceprimari ai oraşului, care se acuză reciproc de incompetenţă, iresponsabilitate şi chiar de ilegalităţi.

Totul a culminat ieri, când Ruben Laţcău a postat pe facebook, un text în care l-a acuzat pe Cosmin Tabără că nu a rezolvat problema cimitirelor, deşi intră în atribuţiile lui.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Satului Bănăţean Timișoara prezintă expoziția Fast din Regat!

Asta după ce Tabără a recunoscut că gunoaiele şi buruienile au pus stăpânire pe morminte şi pe spaţiile verzi dintre locurile de veci.

“Un an și jumătate a stat degeaba și apoi a început să se plângă de propriile rezultate. Viceprimarul Tabără dă dovadă de iresponsabilitate și atacă public administrația din care face parte pentru propriile eșecuri. După aproape 10 ani în care importanți membri PNL, printre care se numără și dânsul, au gestionat patrimoniul din oraș, inclusiv cimitirele municipiului, viceprimarul PNL își dă seama că cimitirele sunt murdare. Luna trecută, Florin Răvășilă, fost director liberal responsabil de cimitire, a dat declarații pentru primirea unei mite de 40.000 de euro. De ce? Pentru concesionarea cimitirelor cu dedicație”, a scris Laţcău, pe facebook.

La scurt timp după această postare, a venit şi reacţia lui Cosmin Tabără, tot pe internet.

Viceprimarul liberal al oraşului îl acuză pe Laţcău că a lăsat Timişoara fără căldură a tărăgănat, împreună cu Fritz, licitaţia pentru administrarea cimitirelor.

“O lună jumătate a stat caietul de sarcini pe masa lui Fritz ca să îl semneze și să-l pună pe ordinea de zi. Se poate verifica din opis-uri, nu-i greu. A intrat în plenul CL Timișoara în 26 iulie. Suntem în 18 august și de atunci nu este încă urcat în platforma de licitații SICAP.Ai prea multă ură și aroganță, neajunsuri care te fac să nu pricepi că Timișoara nu-i a ta, nu-i a voastră, timișorenii nu merită și nu au timp de aceste dialoguri. Este pentru ultima dată când mă cobor la nivelul tău să-ți dau un astfel de răspuns”, a scris Cosmin Tabără, pe pagina lui de facebook.

Acum, în scandal intervine şi prefectul de Timiş care se declară stupefiat de duelul verbal dintre cei doi viceprimari.

Nu explică în ce mod îi afectează aceste tensiuni pe timişoreni, sau ce are de pierdut oraşul de pe urma circului de la nivelul Primăriei, ci doar… aminteşte că toţi fac parte din aceeaşi generaţie.

Reacţia lui Mihai Ritivoiu este cu atât mai surprinzătoare cu cât este cunoscut ca fiind un politician de viitor, educat, serios şi cu bun simţ. Nu şi cu simţul ridicolului, se pare.

Comunic bine cu ei, suntem de vârste apropiate, îmi pare că vedem lucrurile la fel în multe privințe, chiar dacă avem culori politice diferite. Am auzit prin oraş c-ar fi de bine că se schimbă generațiile, că mai conduc şi tinerii. La ce folos, dacă nu reuşim să ne înțelegem între noi? Atât s-a înțeles din toate apelurile privind eforturile comune şi dezinteresate pentru Timişoara Capitală Culturală? Vreau să mă dezic total de un asemenea limbaj, de o aşa atitudine. Nu am pretenția să fie toți suficient de citiți încât să poată fi tăioşi fără a folosi derapaje verbale. Dar m-aş aştepta la mai multă decență când ne luăm salariul din bani publici şi fiecare dintre noi are în spate voturile unor oameni pe care îi reprezentăm. Nu ştiu dacă îmbătrânesc, dar dacă asta e noua generație de politicieni din care, la 42 de ani fac şi eu parte, atunci îmi voi căuta alte repere!”, a scris Mihai Ritivoiu, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Se lucrează pe Aleea Ripensia. Și mijloacele de transport în comun vor circula deviat

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.