VIDEO: Jaf, în numele morţilor! Tandemul Florea-Breje nu poate justifica modul în care cheltuie banii checenilor

Tot mai multe afaceri necurate ies la iveală, în comuna Checea, din judeţul Timiş, unde administraţia locală nu dă socoteală nimănui pentru cum cheltuie banii publici.

Tandemul Daniel Florea – Ionuţ Breje, finul şi naşul, îşi bate joc de localnicii care plătesc taxe şi impozite şi contractează lucrări la preţuri supraevaluate.

Un exemplu în acest sens este şi suma plătită pentru construirea unei capele mortuare: 64.339 de euro plus TVA.

În contextul în care clădirea are 115 mp, asta înseamnă un preţ de 560 de euro/mp, în anul 2019, când preţul materialelor de construcţie era la jumătate faţă de acum.

CITEŞTE ŞI: Penibil! În goana după notorietate, prefectul de Timiş intervine într-un război care nu îi aparţine

Pentru comparaţie, jurnaliştii de la Sursa de Vest au verificat sumele plătite de alte primării, în aceeaşi perioadă, iar diferenţele sunt uriaşe.

În comuna Voiteg, construcţia unei capele de 240 de metri pătraţi, de două ori mai mare decât cea din Checea, a costat, în anul 2020, 49.442 de euro, adică 206 euro/mp.

În aceeaşi perioadă, primăria Sînandrei a construit o capelă de 115 mp, în satul Covaci, cu 41.725 euro, ceea ce înseamnă 362 de euro/mp.

Cel mai bun preţ l-a obţinut Primăria Jebel, care a construit două capele identice ca suprafaţă, iar valoarea contractului este de 59.176 de euro.

Fiecare dintre cele două clădiri are 208 mp, rezultând un preţ de 143 euro/mp.

De ce a plătit Primăria Checea un preţ de aproape 4 ori mai mare? Este o întrebare la care viceprimarul cu atribuţii de primar, ridică din umeri.

Susţine însă, că nu există contracte cu dedicaţie, deşi, conform SICAP, două firme primesc lucrări pe bandă rulantă, de la Primărie, fără licitaţie (aceste lucruri le vom detalia într-un alt articol).

Nu ştim nici cum a reuşit constructorul capelei, ca în doar două ore de la publicarea anunţului pe SICAP, să îşi facă toate calculele şi vină cu o ofertă pe placul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Satului Bănăţean Timișoara prezintă expoziția Fast din Regat!

Cert este că localitatea Checea este locul contrastelor, unde valoarea banilor este alta, iar edilii continuă să lupte pentru pământ, putere și influență şi calcă în picioare tot ce înseamnă lege şi moralitate.

Debarcat din funcţie de instanțele de judecată, fostul primar al comunei Daniel Florea, râmâne prin bunăvoința nașului, viceprimar al localității, il capo di tutti capi.

Ioan Breje l-a numit pe controversatul Florea, administrator public şi astfel, cei doi conduc în continuare comuna, sfidând decizia magistraţilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.