Skip to main content

VIDEO: Jaf, în numele morţilor! Tandemul Florea-Breje nu poate justifica modul în care cheltuie banii checenilor

Tot mai multe afaceri necurate ies la iveală, în comuna Checea, din judeţul Timiş, unde administraţia locală nu dă socoteală nimănui pentru cum cheltuie banii publici.

Tandemul Daniel Florea – Ionuţ Breje, finul şi naşul, îşi bate joc de localnicii care plătesc taxe şi impozite şi contractează lucrări la preţuri supraevaluate.

Un exemplu în acest sens este şi suma plătită pentru construirea unei capele mortuare: 64.339 de euro plus TVA.

În contextul în care clădirea are 115 mp, asta înseamnă un preţ de 560 de euro/mp, în anul 2019, când preţul materialelor de construcţie era la jumătate faţă de acum.

CITEŞTE ŞI: Penibil! În goana după notorietate, prefectul de Timiş intervine într-un război care nu îi aparţine

Pentru comparaţie, jurnaliştii de la Sursa de Vest au verificat sumele plătite de alte primării, în aceeaşi perioadă, iar diferenţele sunt uriaşe.

În comuna Voiteg, construcţia unei capele de 240 de metri pătraţi, de două ori mai mare decât cea din Checea, a costat, în anul 2020, 49.442 de euro, adică 206 euro/mp.

În aceeaşi perioadă, primăria Sînandrei a construit o capelă de 115 mp, în satul Covaci, cu 41.725 euro, ceea ce înseamnă 362 de euro/mp.

Cel mai bun preţ l-a obţinut Primăria Jebel, care a construit două capele identice ca suprafaţă, iar valoarea contractului este de 59.176 de euro.

Fiecare dintre cele două clădiri are 208 mp, rezultând un preţ de 143 euro/mp.

De ce a plătit Primăria Checea un preţ de aproape 4 ori mai mare? Este o întrebare la care viceprimarul cu atribuţii de primar, ridică din umeri.

Susţine însă, că nu există contracte cu dedicaţie, deşi, conform SICAP, două firme primesc lucrări pe bandă rulantă, de la Primărie, fără licitaţie (aceste lucruri le vom detalia într-un alt articol).

Nu ştim nici cum a reuşit constructorul capelei, ca în doar două ore de la publicarea anunţului pe SICAP, să îşi facă toate calculele şi vină cu o ofertă pe placul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Satului Bănăţean Timișoara prezintă expoziția Fast din Regat!

Cert este că localitatea Checea este locul contrastelor, unde valoarea banilor este alta, iar edilii continuă să lupte pentru pământ, putere și influență şi calcă în picioare tot ce înseamnă lege şi moralitate.

Debarcat din funcţie de instanțele de judecată, fostul primar al comunei Daniel Florea, râmâne prin bunăvoința nașului, viceprimar al localității, il capo di tutti capi.

Ioan Breje l-a numit pe controversatul Florea, administrator public şi astfel, cei doi conduc în continuare comuna, sfidând decizia magistraţilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.