Skip to main content

VIDEO: Jaf, în numele morţilor! Tandemul Florea-Breje nu poate justifica modul în care cheltuie banii checenilor

Tot mai multe afaceri necurate ies la iveală, în comuna Checea, din judeţul Timiş, unde administraţia locală nu dă socoteală nimănui pentru cum cheltuie banii publici.

Tandemul Daniel Florea – Ionuţ Breje, finul şi naşul, îşi bate joc de localnicii care plătesc taxe şi impozite şi contractează lucrări la preţuri supraevaluate.

Un exemplu în acest sens este şi suma plătită pentru construirea unei capele mortuare: 64.339 de euro plus TVA.

În contextul în care clădirea are 115 mp, asta înseamnă un preţ de 560 de euro/mp, în anul 2019, când preţul materialelor de construcţie era la jumătate faţă de acum.

CITEŞTE ŞI: Penibil! În goana după notorietate, prefectul de Timiş intervine într-un război care nu îi aparţine

Pentru comparaţie, jurnaliştii de la Sursa de Vest au verificat sumele plătite de alte primării, în aceeaşi perioadă, iar diferenţele sunt uriaşe.

În comuna Voiteg, construcţia unei capele de 240 de metri pătraţi, de două ori mai mare decât cea din Checea, a costat, în anul 2020, 49.442 de euro, adică 206 euro/mp.

În aceeaşi perioadă, primăria Sînandrei a construit o capelă de 115 mp, în satul Covaci, cu 41.725 euro, ceea ce înseamnă 362 de euro/mp.

Cel mai bun preţ l-a obţinut Primăria Jebel, care a construit două capele identice ca suprafaţă, iar valoarea contractului este de 59.176 de euro.

Fiecare dintre cele două clădiri are 208 mp, rezultând un preţ de 143 euro/mp.

De ce a plătit Primăria Checea un preţ de aproape 4 ori mai mare? Este o întrebare la care viceprimarul cu atribuţii de primar, ridică din umeri.

Susţine însă, că nu există contracte cu dedicaţie, deşi, conform SICAP, două firme primesc lucrări pe bandă rulantă, de la Primărie, fără licitaţie (aceste lucruri le vom detalia într-un alt articol).

Nu ştim nici cum a reuşit constructorul capelei, ca în doar două ore de la publicarea anunţului pe SICAP, să îşi facă toate calculele şi vină cu o ofertă pe placul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Satului Bănăţean Timișoara prezintă expoziția Fast din Regat!

Cert este că localitatea Checea este locul contrastelor, unde valoarea banilor este alta, iar edilii continuă să lupte pentru pământ, putere și influență şi calcă în picioare tot ce înseamnă lege şi moralitate.

Debarcat din funcţie de instanțele de judecată, fostul primar al comunei Daniel Florea, râmâne prin bunăvoința nașului, viceprimar al localității, il capo di tutti capi.

Ioan Breje l-a numit pe controversatul Florea, administrator public şi astfel, cei doi conduc în continuare comuna, sfidând decizia magistraţilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.