Skip to main content

Pasarela Gelu, aproape de finalizare, pentru a treia oară! De data aceasta, pare să fie cu noroc

Reconstrucția pasarelei Gelu, care leagă cartierele Dâmbovița și Iosefin, este tot mai aproape de finalizare, după cum anunţă Primăria Timişoara.

Investiția suportată integral de la bugetul local a ajuns în etapa de montare a hidroizolației și de armare a ultimei bucăți de zid de sprijin pe malul drept al Begăi.

CITEŞTE ŞI: Video: Prima întâlnire Ciucă-Nica, după scandalul din PNL Timiş! Urmează o şedinţă cu uşile închise, la sediul organizaţiei judeţene

 În perioada imediat următoare, va fi turnat stratul suport pentru pavaj și vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural. 

“E unul din proiectele strategice pentru conexiuni velo și pietonale mai bune în Timișoara. Mă bucur că în câteva săptămâni și bicicliștii, și pietonii vor putea folosi noul pod, care va fi accesibil tuturor. Noi am lucrat și la coridoare velo noi care ajung la pasarelă și se conectează cu traseele existente. Transportul alternativ este important pentru decongestionarea traficului rutier și pentru reducerea poluării. Timișoara e astăzi pe drumul către mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz 

Noua pasarelă va fi gata până la data de 27 aprilie 2024 și va avea rampe de acces în locul scărilor abrupte proiectate în 1949.

Lățimea va fi variabilă între 5,40 m și 8 m, astfel că este asigurat spațiu pentru trasee pietonale, piste de biciclete, scuaruri în partea centrală și spații verzi.

Vor fi plantați 14 arbori pitici în ghiveci propriu și 40 de frasini. 

CITEŞTE ŞI: Primele imagini cu noul terminal de la Aeroportul Timişoara! Duminică dimineaţă va decola prima cursă Schengen

Investiția de peste 12 milioane de lei (TVA inclus), a început cu stângul, chiar din faza de licitaţie, care a trebuit reluată de două ori.

Abia la a treia încercare, Primăria a găsit un constructor care să facă lucrările, iar termenul iniţial de finalizare a şantierului a fost 18 octombrie 2023.

Ulterior, acesta prelungit până pe 16 martie, iar la începutul acestei luni, a fost prelungit încă o data, până pe 27 aprilie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.