Skip to main content

VIDEO: Primele imagini cu noul terminal de la Aeroportul Timişoara! Duminică dimineaţă va decola prima cursă Schengen

Peste două zile, România intră, aerian şi maritim, în Schengen, ceea ce înseamnă că vom putea călători liber, în interiorul Uniunii Europene, precum şi în – Islanda, Liechtenstein, Regatul Norvegiei şi Confederaţia Elveţiană.

De la Timişoara, prima cursă Schengen va decola duminică dimineaţă, la ora 06:15, cu destinaţia Munchen.

Pasagerii acestui avion vor fi primii care vor beneficia de serviciile noului Terminal Plecări Externe, care este dat în folosinţă astăzi.

Este vorba despre o investiţie de 88,99 milioane de lei, demarată în 2022, care a fost realizată de SC Concelex SRL din Bucureşti.

Terminalul are o suprafaţă de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee pentru check-in, şi șase porţi de scanare automată a documentelor.

Noul terminal are o capacitate de procesare de 800 de pasageri în fiecare oră, ceea ce înseamnă că pot fi operate, în acelaşi timp, până la opt avioane.

De asemenea, sunt spaţii comerciale, restaurante şi cafenele.

„Deschiderea acestui nou terminal este dovada ca România ştie să materializeze proiecte concrete din bani europeni, dovada că România ştie să construiască la standarde europene şi este dovada că avem vizunea şi capacitatea să asigurăm facilităţi pentru pasageri, la cele mai înalte standarde de siguranţă şi confort. Vă mărturisesc că abia aştept, ca la următoarea mea plecare de acasă, spre Bucureşti, sau spre alte destinaţii Schengen, să fiu pasager al acestui terminal nou. Tmişoara are acum un aeroport aşa cum merită şi care îi reconfirmă meritele de a se număra în topul oraşelor europene. În doar un an, numărul celor care vor beneficia de acest terminal, va putea ajunge la trei milioane de călători, o creştere de aproximativ 50% faţă de aceea ce avem acum”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.