Skip to main content

Gala Dovleacului Roz, evenimentul caritabil marca Oncohelp, ce reprezintă un omagiu adus pacienților oncologici, la o nouă ediție!

Gala Dovleacului Roz a devenit deja o tradiție și este unul dintre cele mai importante evenimente caritabile din Timișoara.

Evenimentul aduce laolaltă oameni de afaceri, medici, artiști, elevi, dar și pacienți care luptă împotriva unei boli cu 1000 de fețe – cancerul.

‘Gala Dovleacului Roz’ a devenit în timp un moment de referință în viața Timișoarei, care așază o tradiție ancestrală, cea ce bostanului de toamnă, lângă culoarea roz, asociată și cu boala malignă a sânului, în mijlocul comunității locale care sprijină persoanele afectate de această maladie.

“Există viață și după cancer”, sloganul care definește acest moment special, demonstrează încă o dată cât de importantă este apropierea de cei care trec printr-o astfel de încercare.

“În urmă cu mulți ani, când am decis să organizăm prima ediție a “Dovleacului Roz”, am avut bucuria să constatăm că nu suntem puțini în acestă luptă. Au venit încă de atunci alături de noi sute de oameni, zeci de firme care ne-au ajutat să obținem fondurile necesare achiziționării primului mamograf digital. Practic, din acel moment am început o nouă etapă în cadrul Asociației OncoHelp, putând oferi pacientelor cu cancer de sân cea mai modernă metodă de investigare. De la an la an, am crescut și asta pentru că am reușit să definim foarte clar rolul pe care îl avem în societatea timișoreana – acela de a lupta prin toate mijloacele împotriva unei boli care, din păcate, face anual mii și mii de victime. Încă din primul moment în care am decis să înființăm Asociația OncoHelp, ne-am propus să oferim servicii gratuite de calitate, iar pentru aceasta am avut și avem în continuare nevoie de sprijinul comunității”, spune Șerban Negru – președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

La cea de-a 6 ediție a Galei organizatorii își propun ca din vânzarea „dovlecilor roz” să strângă fonduri pentru achiziționarea unor fotolii speciale destinate noului salon de tratament ce se amenajează în cadrul Centrul de Radioterapie, care se extinde printr-o nouă construcție. Acolo se va putea administra, concomitent, chimioterapie și radioterapie pacienților bolnavi de cancer.

Ca în fiecare an, și pentru această ediție a Galei am primit ajutorul elevilor de la Liceul de Arte Plastice Timișoara care au pictat cu fantezie peste 100 de dovlecei roz care vor fi licitați în cadrul evenimentului. Și, tot ca de obicei, alături de eveniment au fost membrele Grupului de Suport Violeta al persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, care au decorat mai mulți dovlecei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.