Skip to main content

Palma dată de primarul din Săcălaz, copiilor de grădiniţă! I-a lăsat fără masa caldă, pentru că a dat banii de facturi, pe paranghelii

Este din nou revoltă, lângă Timişoara, în una dintre cele mai bogate comune din judeţ, unde grădiniţa a rămas fără gaz, din cauza datoriilor către furnizor.

Astfel, zecile de copii care primeau o masă caldă, pregătită în cantina unităţii, nu mai primesc nimic de mâncare, pentru că bucăria este inutilizabilă.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, la mâna creditorilor Colterm! Dacă aceştia nu acceptă prelungirea contractului de distribuţie cu doar un an, oraşul rămâne fără agent termic din 2 iulie

Localnicii sunt supăraţi şi spun că de vină este primarul localităţii, Nicu Viorel, care nu a plătit facturile către firma de distribuţie a gazului.

“Este un gest iresponsabil, un gest de inconştienţă! Este regretabil că s-a ajuns în această situație. Din nefericire domnul primar Nicu Viorel a pierdut orice legătură cu realitatea. Suntem șocați de fiecare decizie pe care o ia, apoi se întreabă retoric cum se face că ne-am dezis de dumnealui. Simplu, noi nu vrem să fim părtași la aceste decizii care evident sunt împotriva comunității. Administrează prost banii publici! Prioritățile domniei sale nu sunt în concordanță cu nevoile urgente ale comunei. A plătit sume exorbitante pe chermeze și a scăpat din vedere plata facturilor restante de la utilitățile comunei. A transformat Primăria în SRL-ul familiei sale. Așa nu se mai poate!”, a spus viceprimarul commune, Dumitru Boboi.

Nu este pentru prima dată când locuitorii din Săcălaz rămân fără utilităţi din cauza facturilor neplătite.

În martie, Enel a sistat furnizarea energiei electrice, lăsând comuna în beznă, pentru câteva zile.

De asemenea, 3.000 de oameni au rămas atunci fără apă la robinete, pentru că reţeaua de distribuţie a devenit nefuncţională în lipsa curentului electric.

CITEŞTE ŞI: Timișoara, promovată la Bruxelles, de Alexandru Tomescu! UVT anunţă evenimente de amploare, în inima Europei

Primarul a dat mereu vina pe consilieri locali care au refuzat să voteze bugetul pentru anul în curs, revoltaţi că Nicu Viorel cheltuie banii, după bunul plac.

Acum, spre exemplu, edilul a plătit 50.000 de lei plus TVA pentru ruga din comună, dar nu a găsit bani pentru plata facturii de gaz.

UPDATE:

Directorul Şcolii din Săcălaz caută acum soluţii, pentru a nu-i lăsa flămânzi pe cei 250 de copii care primeau o masă caldă gătită în cantina grădiniţei.

“Noi plătim integral, din costul standard per elev, de la Ministerul Educaţiei, facturile de apă, curent şi gaz, pentru toate clădirile din comună în care funcţionează unităţi de învăţământ. Excepţie face această grădiniţă, care a fost construită recent şi care nu a fost încă predată şcolii, astfel că factura de gaz vine pe Primărie şi noi nu o putem plăti. Sunt afectaţi 250 de copii de grădiniţă şi elevi care beneficiază zilnic de mâncarea gătită în cantina grădiniţei, dar vom încerca să găsim o firma de catering, pentru a nu lăsa copiii fără o masă caldă.  Iar de luni, vom fi salvaţi de vacanţă”, a declarat pentru Sursa de Vest, Manuela Matits, directorul Şcolii Gimnaziale Săcălaz.

Dar, vacanţa rezolvă problema doar parţial, pentru că începe Grădiniţa de Vară, la care sunt înscrişi 53 de copii.

Directorul şcolii speră ca şi pentru ei să găsească o firmă de catering care să asigure o masă caldă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.