Skip to main content

Pacient cu virusul West Nile, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Cum pot fi prevenite astfel infecţii?

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din judeţul Timiş, a ajuns cu febră şi tulburări de vorbire şi vedere, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Medicii de aici şi-au dat seama imediat despre ce este vorba, iar rezultatele analizelor de laborator au cofirmat că pacientul este infectat cu virusul West Nile.

Infecția cu virusul West Nile este transmisă prin înțepătura de țânțar și determină la persoanele adulte o neuroinfecție care, însă, în majoritatea cazurilor, este subclinică.

CITEŞTE ŞI: Incendiu la un autobuz cu pasageri! Mai multe echipaje de pompieri au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea să se extindă

Ocazional poate duce la aparitia unei meningite aseptică sau encefalită severă, în special în rândul vârstnicilor. Majoritatea pacienților au infecții care însă nu prezintă simptome evidente.

Pacientul s-a prezentat având simptome ușoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicație de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, și vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecțioasă care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidități poate duce la o infecție a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situația de acum, la deces”, spune dr. Anca Elena Ianițcaia – medic specialist Boli Infecțioase – Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Doctorii au şi un set de recomandări pentru a preveni infecţia cu virusul West Nile.

În primul rând trebuie evitată expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi.

De asemenea este importantă utilizarea de substanțe chimice repelente pentru țânțari şi împiedicarea pătrunderii insectelor în locuințe folosind plase de protecție.

CITEŞTE ŞI: Administraţia Fritz a găsit soluţia pentru a face economii la bugetul local: angajează tineri, la început de drum, în loc de experţi

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.