Skip to main content

Oglinda auto din viitor, fabricată la Timişoara! Aduce toate informaţiile necesare, direct în faţa şoferului

Extinderea centrului de producție Continental Automotive din Timișoara, inaugurată în toamna anului trecut, vine la pachet cu o creștere substanțială a numărului de produse destinate experienței utilizatorului auto și a confortului acestuia, în special a unităților de afișare pe parbriz, cunoscute sub denumirea de Head-up Displays.

Pe lângă fabricarea numeroaselor asemenea componente auto, megafabrica a început să producă și oglinzi asferice, un element cheie fără de care punerea în funcțiune a unui Head-up Display nu ar fi posibilă.

Oglinzile asferice sunt cele mai importante componente optice ale unui Head-up Display (HUD).

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Adolescent în stare gravă, după ce a fost prins într-o presă de balotat paie!

Un astfel de echipament afișează informații exact acolo unde sunt necesare în raza vizuală a șoferului. Conducătorii auto primesc toate informațiile importante, cum ar fi viteza, semnalele de avertizare și săgețile indicatoare pentru navigare, fără a se uita în jos la panoul de instrumente sau la afișajul secundar din bordul mașinii, ceea ce reduce distragerea atenției șoferului și crește siguranța șofatului.

Producția de oglinzi asferice necesită un proces special  cunoscut sub terminologia de „high precision molding”.

Procedura implică un grad ridicat de cunoștințe, chiar și din partea celor mai experimentați specialiști din domeniu.

„Head-Up Display este unul dintre cele mai mari progrese tehnologice din industria auto, deoarece datorită acestuia șoferii rămân concentrați asupra drumului, au acces la informații de o importanță majoră cu privire la autovehiculul condus. Acest lucru reduce distragerea șoferului și contribuie la o conducere în sigurață. Pentru megafabrica din Timișoara să vedem ieșind de pe linia de producție acest nou tip de componentă, care poartă denumirea de oglinzi asferice, presupune competențe și responsabilități noi, precum și un plus în ceea ce înseamnă extinderea spectrului de compenente auto pe care le fabricăm aici”, a spus Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Automotive din Timișoara.

Primele modele de sisteme de afișare pe parbriz și-au făcut apariția în alte domenii, ca apoi să fie introduse și în industria automobilelor.

De atunci și până la momentul de față, a fost dezvoltat continuu, inclusiv în cadrul centrului de dezvoltare și cercetare, cât și în cel de producție Continental Automotive din Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Semnal de alarmă, tras de Aquatim! Nu folosiţi apa potabilă, pentru udatul grădinilor!

Unitățile de afișare asigură mai multă siguranță participanților la trafic, îmbunătățind experiența condusului prin menținerea atenției șoferilor asupra drumului.

În megafabrica din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual.

Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecției, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord.

Fabrica a livrat peste 148 de milioane de componente clienților, în cei peste 16 ani de activitate.

De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.