Skip to main content

O nouă demisie la Colterm, dacă Primăria nu găseşte soluţii pentru cumpărarea certificatelor verzi

Societatea de Termoficare a Timişoarei mai are la dispoziţie trei luni, pentru a achita certificatele de poluare, aferente anului 2022.

Este vorba despre aproximativ 80 de milioane de lei, bani care nu există în bugetul Colterm, iar Primăria nu găseşte soluţii pentru a aloca această sumă.

Administratorul special al companiei, Cristian Amza, spune că situaţia ar putea fi rezolvată dacă municipalitatea ar achita la timp pierderile, nu cu un decalaj de un an, aşa cum se întâmplă în prezent.

CITEŞTE ŞI: Sute de oi, în pericol, după ce un râu a ieşit din matcă! Intervenţie dificilă a pompierilor

O altă soluţie ar fi mai tehnică şi se referă la reîntregirea activului net, prin aport de capital de la bugetul local.

Până acum, niciuna dintre variantele propuse de Amza nu a fost agreată, motiv pentru care acesta îşi pregăteşte demisia.

“Până când nu mi se va contura ideea că nu vom reuşi, voi trage cu toate puterile. În momentul în care eu voi fi convins că nu mai există nicio şansă, nu putem să facem chestia asta, voi ieşi public şi voi spune că am încercat asta, am încercat asta, am reuşit asta, nu reuşesc asta, punem pixul jos, poate vine unul mai bun şi găseşte o soluţie mai bună”, a declarat Cristian Amza, administratorul special al Colterm, la Sursa de Vest fără Filtru.

Colterm are deja amenzi de peste 35 milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de CO2 aferente anilor 2020 şi 2021.

O a treia amendă aduce societatea în colaps, pentru că acum este în insolvenţă, iar Administraţia Fondului de Mediu ar putea cere falimentul.

CITEŞTE ŞI: Încă un eşec al administraţiei Fritz! Parcarea promisă de primar, în zona Gării de Nord, rămâne un vis!

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.