Skip to main content

O nouă demisie la Colterm, dacă Primăria nu găseşte soluţii pentru cumpărarea certificatelor verzi

Societatea de Termoficare a Timişoarei mai are la dispoziţie trei luni, pentru a achita certificatele de poluare, aferente anului 2022.

Este vorba despre aproximativ 80 de milioane de lei, bani care nu există în bugetul Colterm, iar Primăria nu găseşte soluţii pentru a aloca această sumă.

Administratorul special al companiei, Cristian Amza, spune că situaţia ar putea fi rezolvată dacă municipalitatea ar achita la timp pierderile, nu cu un decalaj de un an, aşa cum se întâmplă în prezent.

CITEŞTE ŞI: Sute de oi, în pericol, după ce un râu a ieşit din matcă! Intervenţie dificilă a pompierilor

O altă soluţie ar fi mai tehnică şi se referă la reîntregirea activului net, prin aport de capital de la bugetul local.

Până acum, niciuna dintre variantele propuse de Amza nu a fost agreată, motiv pentru care acesta îşi pregăteşte demisia.

“Până când nu mi se va contura ideea că nu vom reuşi, voi trage cu toate puterile. În momentul în care eu voi fi convins că nu mai există nicio şansă, nu putem să facem chestia asta, voi ieşi public şi voi spune că am încercat asta, am încercat asta, am reuşit asta, nu reuşesc asta, punem pixul jos, poate vine unul mai bun şi găseşte o soluţie mai bună”, a declarat Cristian Amza, administratorul special al Colterm, la Sursa de Vest fără Filtru.

Colterm are deja amenzi de peste 35 milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de CO2 aferente anilor 2020 şi 2021.

O a treia amendă aduce societatea în colaps, pentru că acum este în insolvenţă, iar Administraţia Fondului de Mediu ar putea cere falimentul.

CITEŞTE ŞI: Încă un eşec al administraţiei Fritz! Parcarea promisă de primar, în zona Gării de Nord, rămâne un vis!

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.
S-a dat alarma după un apel disperat la 112, în care o tânără anunța că tatăl ei este în pericol, după ce un bărbat i-a dat foc ușii de intrare în locuință.
Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea drumului DN 59G, amenajarea platformei PTF și a drumului de legătură care va asigura conexiunea de la Dudeștii Vechi la frontiera de stat Beba Veche – Kübekháza.
Polițiștii hunedoreni cer sprijin cetățenilor pentru găsirea unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Brad, dispărut fără urmă.