O nouă acțiune de dezinsecție va avea loc la Timișoara în perioada 17-28 august! Se stropește atât din aer, cât și la sol

La Timișoara începe o nouă etapă de dezinsecție! Se va stropi pe calea aerului, dar și la sol, în perioada 17-28 august.

Mai exact, în intervalul 17-21 august, în intervalul orar 06:00 – 10:00 și 17:00 – 21:00, se va desfășura o acțiune de dezinsecție aeriană pentru combatere țânțarilor, iar în perioada 22-28 august, în intervalul orar 21:00 – 06:00, se va desfășura dezinsecția terestră de combatere a țânțarilor și larvelor pe domeniul public al municipiului Timișoara.

Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL.

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrina, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru  serviciul de dezinsecţie aeriană și terestră și Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare.

Substanţele sunt avizate de Ministerul Sănătății, însă populație este sfătuită să evite contactul insecticidelor cu ochii.

Totodată crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor.

Cetăţenii  sunt sfătuiți să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

”Menționăm că, organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar – gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi a lucrărilor de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, transmit reprezentanții Primăriei.

Cei care nu își fac în gospodării lucrările de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoars şi/ sau insecte, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, şi de la 1.000 la 2.500 lei.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.