Skip to main content

Expoziția „150 de ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului” mai poate fi vizitată până la sfârșitul acestei luni!

Expoziția „150 de ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului” este una cronologică și conține peste 150 de obiecte de patrimoniu, de o valoare inestimabilă, multe prezentate în premieră.

Expoziția ilustrează activitatea tuturor secțiilor Muzeului Național al Banatului, de la înființarea instituției în anul 1872 până în prezent, cuprinzând patru mari secțiuni cronologice:

I. De la înființare până la sfârșitul Primului Război Mondial (1872–1918)
II. Perioada interbelică și anii celui de-Al Doilea Război Mondial (1919–1946)
III. Muzeul în anii regimului comunist (1947–1989)
IV. Activitatea muzeală în cele trei decenii de democrație (1990 – în prezent)

Expoziția „150 de ani de la întemeierea Muzeului Național al Banatului” mai poate fi vizitată în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia până la finalul lunii august.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.