Skip to main content

Nica ameninţă cu instanţa de judecată, dacă va fi revocat din Consiliul Naţional de Integritate!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş iese la atac, după ce parlamentarii Alfred Simonis (PSD) şi Raul Trifan (USR) au cerut public, revocarea lui din Consiliul Naţional de Integritate.

Cei doi invocă un conflict moral, în contextul în care ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la anumite fapte de care a fost acuzat Alin Nica.

CITEŞTE ŞI: Monstrul cu chip de tată! Îşi satifăcea poftele bolnave, cu fetiţa pe care pretindea că o creşte ca pe propriul copil

Preşedintele CJT spune că o plângere împotriva lui nu este echivalentă cu dovedirea vinovaţiei şi cataloghează acţiunile lui Simonis şi ale lui Trifan, drept un atac politic, care nu are la bază nicio reglementare legală.

“Propunerea de revocare este un abuz şi o încercare a PSD şi USR de manipulare a opiniei publice în scop electoral. Spun asta pentru că nu există nicio bază legală pentru propunerea deputatului Alfred Simonis, iniţiată şi susţinută de Raul Trifan.  ANI nu m-a declarat nici în incompatibilitate, nici în conflict de interese. Acest lucru reiese negru pe alb din raportul de evaluare pe care l-am primit de la Agenţia Naţională de Integritate. Aşadar nu am ce să contest la ANI, nu sunt în judecată cu ANI, raportul meu cu Agenţia Naţională de Integritate pe speţele care mi-au fost imputate s-a încheiat odată cu trimiterea acestui raport de evaluare. Cei care solicită revocarea mea invocă o incompatibilitate morală. Or, e un pic ipocrit ca cei de la PSD să invoce incompatiblitate morală, când avem nenumărate cazuri în care numai ce e moral, cei de la PSD au făcut. Vă amintiţi Ordonanţa 13 şi alte cazuri”, a declarat Alin Nica.

În aceste condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este hotărât ca, în cazul în care va fi revocat din Consiliul Naţional de Integritate, să îşi caute dreptatea în instanţă.

Pentru că, spune el, legea este clară: mandatul membru se pierde în caz de neîndeplinire a atribuţiilor, în caz de demisie sau în caz de deces.

“Atacul politic asupra mea are legătură cu obişnuinţa PSD şi, mai nou, a USR, care a devenit instrumentul PSD de atac, de a deturna activităţii instituţiilor legitime ale statului, prin diverse plângeri şi sesizări neîntemeiate, împotriva unor ţinte politice. Credeţi că PSD şi USR, partidele domnilor Simonis şi Trifan, sunt curate ca lacrima, sunt fără pată? Nu, doar că membrii PNL nu fac plângeri neîntemeiate prin care să intoxice oamenii de bună credinţă”, a mai spus Nica.

Liderul administraţiei judeţene face un apel şi către rivalii săi, pe care îi sfătuieşte să îşi facă ordine în propriile partide.

CITEŞTE ŞI: Încep zborurile spre mare! Din Timişoara, ajungi pe litoralul românesc, în mai puţin de două ore

“Dacă domnul Trifan şi cei de la USR consideră că doar pentru că s-a făcut o plângere la adresa mea, ar trebui să îmi dau demisia din Consiliul Naţional de Integritate, de ce tratează cu dublă masură? Ei avut sloganul „Fără penali în funcţii publice”. De ce tratează cu dublă măsură, atunci când e vorba de oameni de-ai lor? Sunt cazuri concrete: Clotilde Armand, Nicuşor Dan, fondatorul USR, Ruben Laţcău, Allen Coliban şi, nu în ultimul rând, Dominic Fritz. De ce toate aceste persoane, altele fiind cercetate, iar la altele fiind finalizate cercetările în cazul ANI, sunt apărate de domnii Trifan şi Barna şi Drulă, dar în cazul meu, pentru că s-a făcut o plângere la adresa mea fac această tevatură şi acest joc de imagine foarte ieftin, doar pentru a distrage atenţia sau a profita de lipsa de cunoaştere, în rândul opiniei publice a detaliilor de funcţionare a instituţiilor statului român”, a precizat preşedintele CJT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.