Skip to main content

VIDEO: Reacţia lui Alin Nica, după acuzaţiile ANI: Nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, reacţionează după ce a fost acuzat de ANI de conflict de interese şi fals în declaraţii.

Acesta spune că de fapt totul a pornit de la sesizarea făcută de un cetăţean, care reclamă fapte de natură penală, care nu sunt de competenţa ANI, motiv pentru care cercetările au fost mutate la procurori.

La mijloc sunt nişte Hotărâri de Consiliu Local, pe care Nica le-a iniţiat pe vremea când era primar în Dudeştii noi, privind construirea unei biserici noi în comună.

CITEŞTE ŞI: Accident grav pe Calea Şagului! Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de o maşină

“Eu, fiind şi membru în Consiliul Parohial, ANI a considerat că ar fi vorba despre suspiciuni de favorizare a unei persoane. Să fim serioşi, totuşi este vorba despre o instituţie cu un puternic impact public, Biserica Ortodoxă, iar eu, pentru că sunt ordotox, m-aş afla într-un fel de conflict de interese, iniţiind un demers care generază beneficii pentru Biserica Ortodoxă Română. Am crezut că am clarificat lucrurile. Nu e niciun  aspect de natură penală, în a da bani de la Primprie, către o biserică”, a explicat Alin Nica.

Preşedintele CJT demontează şi cea de-a doua acuzaţie care i se aduce, conform căreia ar fi încasat 6.900 de lei de la o firmă cu care Primăria pe care o conducea la vremea respectivă, a încheiat 15 contracte prin achiziţie directă.

Nica spune că într-adevăr a încasat bani de la o firmă privată, pentru câteva cursuri pe care le-a susţinut în calitate de lector, însă contractele dintre societatea respectivă şi Primăria Dudeştii Noi au fost încheiate anterior.

“Cu această firmă, eu fiind membru în Comisia care a elaborate Codul Administrativ, am fost solicitat să ţin o serie de cursuri, cred că două sau trei, iar eu să fiu lector, să explic noile modificări. Evident că am fost remunerate pentru această prestaţie. Conform Legii 161/2003 privind integritatea în funcţiile publice, activităţile cu character didactic sau de formare profesională sunt premise”, a mai precizat Nica.

Cât despre falsul în declaraţiile de interese din 2021 şi 2022, preşedintele CJT susţine că este vorba despre o greşeală de redactare.

Am greșit când am dat copy-paste din declaraţia de interese a anului precedent. Acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet. Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii. Punctual, au fost scoase din context părți din activitatea mea profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic. Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci în spatele can-can-ului reclamațiilor, stă neclintită implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales„, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.