Skip to main content

Nesimţire, incompetenţă şi încălcarea legii, în Primăria lui Fritz! Angajaţii nu reuşesc de o lună, să xeroxeze o foaie

Transparenţa promisă de Dominic Fritz, în campania electorală, se dovedeşte încă o dată, că a fost doar un mesaj populist.

De mai bine de o lună, nimeni din Primărie, nu este în stare să transmită lista cu locurile de parcare pe care edilul anunţa triumfător, că le redă timişorenilor.

Mai exact, la finalul lunii septembrie, Fritz spunea că 250 de locuri, ocupate de anumite firme “privilegiate”, care şi-au asigurat pe nedrept locurile în care să îşi lase maşina, vor deveni parcări publice.

CITEŞTE ŞI: E oficial! Ruina de pe Torontalului se transformă în Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Investiția va fi realizată prin PNRR!

Mesajul era o adevărată declaraţie de război adresată instituțiilor, organizațiilor şi societăţilor comericale care au îndrăznit să îşi asigure locuri de parcare, în zone în care numărul lor este insuficient.

“Ale cui sunt locurile de parcare din Timișoara? Zilele astea, ridicăm rezervarea privilegiată a aproape 250 de locuri de parcare și le redăm cetățenilor.  (…)Pentru că România suferă de o normalitate bolnavă a privilegiilor la care au acces doar unii dintre noi. E o boală care crește nepotismul și corupția din instituțiile publice. Iar ca să ne vindecăm, trebuie să începem și de la locurile de parcare”, anunţa Fritz, pe data de 26 septembrie.

Acţiunea ar fi fost una lăudabilă, dacă s-ar fi pus în practică. Doar că, timpul a trecut, iar în zona centrală, cel puţin, nu a dispărut niciuna dintre rezervările la care făcea referire primarul.

Jurnaliştii de la Sursa de Vest au solicitat, în baza legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, o copie a listei cu cele 250 de locuri de parcare.

Dar, la mai bine de o lună de la trimiterea cererii, aceasta este încă în lucru, după cum se poate vedea pe site-ul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Trei firme se bat pe suma uriaşă pusă în joc de Primăria Timişoara, pentru aplicaţia turistică

Asta deşi, conform legii, răspunsul ar fi trebuit să fie trimis în cel mult 10 zile şi în maximum 30 de zile, dacă volumul de informaţii solicitate este foarte mare.

În cazul de faţă este vorba despre copierea unei liste, în cazul în care aceasta există cu adevărat şi nu a fost doar praf în ochii timişorenilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.