Skip to main content

E oficial! Ruina de pe Torontalului se transformă în Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Investiția va fi realizată prin PNRR!

Unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, “Institutul Regional de Oncologie Timișoara” din Calea Torontalului, a fost selecționat în vederea finanțării prin PNRR.

Institutul Oncologic Timișoara se afla pe lista celor 27 de obiective care urmează să primească finanțare europeană. Mai urmează ca lista să fie aprobată de Guvern.

Bugetul total, fără TVA, conform documentației tehnice este de 197.157.510,24 euro din care finanțarea prin PNRR de 80%.

Noul spital va fi construit pe Calea Torontalului din Timișoara. Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate, radioterapie. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

Structura funcțională propusă va conține clădiri nZEB+ cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o secție ATI si un bloc operator cu digitalizare implementată.

Spitalul va avea un total de 250 paturi și 6 săli de operație.

Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional în specialitatea oncologie, deoarece va polariza cazurile dificile și va oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat. Acesta va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament). Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor”, transmite DSP Timiș.

Durata de implementare a acestui proiect este de 42 de luni.

Și Spitalul Municipal din Lugoj au fost selectate pentru finanțare pe PNRR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.