Skip to main content

Nesimţire, incompetenţă şi încălcarea legii, în Primăria lui Fritz! Angajaţii nu reuşesc de o lună, să xeroxeze o foaie

Transparenţa promisă de Dominic Fritz, în campania electorală, se dovedeşte încă o dată, că a fost doar un mesaj populist.

De mai bine de o lună, nimeni din Primărie, nu este în stare să transmită lista cu locurile de parcare pe care edilul anunţa triumfător, că le redă timişorenilor.

Mai exact, la finalul lunii septembrie, Fritz spunea că 250 de locuri, ocupate de anumite firme “privilegiate”, care şi-au asigurat pe nedrept locurile în care să îşi lase maşina, vor deveni parcări publice.

CITEŞTE ŞI: E oficial! Ruina de pe Torontalului se transformă în Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Investiția va fi realizată prin PNRR!

Mesajul era o adevărată declaraţie de război adresată instituțiilor, organizațiilor şi societăţilor comericale care au îndrăznit să îşi asigure locuri de parcare, în zone în care numărul lor este insuficient.

“Ale cui sunt locurile de parcare din Timișoara? Zilele astea, ridicăm rezervarea privilegiată a aproape 250 de locuri de parcare și le redăm cetățenilor.  (…)Pentru că România suferă de o normalitate bolnavă a privilegiilor la care au acces doar unii dintre noi. E o boală care crește nepotismul și corupția din instituțiile publice. Iar ca să ne vindecăm, trebuie să începem și de la locurile de parcare”, anunţa Fritz, pe data de 26 septembrie.

Acţiunea ar fi fost una lăudabilă, dacă s-ar fi pus în practică. Doar că, timpul a trecut, iar în zona centrală, cel puţin, nu a dispărut niciuna dintre rezervările la care făcea referire primarul.

Jurnaliştii de la Sursa de Vest au solicitat, în baza legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, o copie a listei cu cele 250 de locuri de parcare.

Dar, la mai bine de o lună de la trimiterea cererii, aceasta este încă în lucru, după cum se poate vedea pe site-ul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Trei firme se bat pe suma uriaşă pusă în joc de Primăria Timişoara, pentru aplicaţia turistică

Asta deşi, conform legii, răspunsul ar fi trebuit să fie trimis în cel mult 10 zile şi în maximum 30 de zile, dacă volumul de informaţii solicitate este foarte mare.

În cazul de faţă este vorba despre copierea unei liste, în cazul în care aceasta există cu adevărat şi nu a fost doar praf în ochii timişorenilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.