Skip to main content

VIDEO: Mișcare fără precedent în PNL Timiș! Aleșii locali fac scut în jurul lui Alin Nica, chiar și cei care l-au criticat de-a lungul timpului! Robu, marele absent

Zeci de aleși locali din județ s-au adunat la PNL Timiș, pentru a-l susține pe Alin Nica.

Este vorba despre primari, viceprimari și consilieri locali, care îşi doresc ca Alin Nica să candideze pentru un nou mandat la CJT.

Printre susținători sunt şi primari, care de-a lungul timpului l-au criticat pe liderul PNL Timiș, dar care acum sunt revoltaţi de decizia luată la Bucureşti, ca Nica să fie scos din cursa pentru un nou mandat.

Din mijlocul susţinătorilor, Nica a anunţat că va lupta până la capăt, pentru că PNL trebuie să câștige atât Consiliul Județean Timiș, cât și Primăria Timișoara.

Sunt inacceptabile listele comune atunci când PNL are 17 consilieri județeni, iar PSD, 7. Cu toții vrem să ne prezentam ca liberali, cu rezultatele pe care le avem, cu tot ce am construit până acum în Timiș și nu putem să permitem să profite Simonis. Suntem siguri că cei din conducerea PNL vor înțelege că specificul Timișului si Timișoarei sunt total diferite de ce se vede de la București. Toate sondajele arată ca PNL are șanse să câștige și Primăria Timișoara și Consiliul Județean. Mă voi lupta până la capăt pentru PNL, iar dacă e să izbucnească o nouă revoluție în PNL, aceasta va izbucni de aici, de la Timișoara”, a spus președintele PNL, Alin Nica.

Liberalii, care susţin candidatura lui Nica la Consiliul Judeţean Timiş spun că liderii de la nivel naţional nu ţin cont nici de sondajele de opinie, nici de părerile membrilor, în consecinţă sunt dispuşi să plece în alt partid.

“Cei de la Bucureşti ar trebui, până să ia o decizie, să ţină cont nu doar de primarii PNL, sau de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, ci de fiecare membru care face parte din acest partid. Ce voi face de acum înainte? Decizia este la domnul preşedinte. Ce va face el, voi face şi eu”, a spus Răzvan Brăzdău, primarul comunei Moraviţa.

“Am fost 31 de primari la Bucureşti, să le spunem că nu vrem să fim scoşi din casa noastră, din PNL Timiş, dar am fost umiliţi. În cazul în care conducerea PNL de la nivel national nu înţelege că nu suntem comunităţi cu care se poate şterge pe jos, greşeşte. Ne vom întoarce, nu în număr dublu, nu în număr triplu, ci ne vom întoarce să susţinem principiile liberale şi le transmitem, pe această cale, chiar dacă nu au vrut să ne deschidă uşa, că putem să rupem şi uşile”, a spus Silvia Fechete, primarul comunei Otelec.

“Dacă cei de la Bucureşti ne vor scoate din cărţi, şi probabil o vor face, nu îi vor putea scoate din cărţi pe timişeni şi timişoreni, Timişoara este liberală! Timişoara este liberă din ‘89”, a spus Ion Goşa, primarul comunei Dudeştii Noi.

Primarii care au făcut scut în jurul lui Alin Nica mai spun că Alfred Simonis face un joc murdar, numai pentru a-şi asigura victoria la alegerile din 9 iunie.

De asemenea, îl acuză pe preşedintele PSD Timiş că îi lucrează pe la spate şi au dat exemplul comunei Moşniţa Nouă, unde a fostă agreată candidatura primarului PNL în funcţie, însă în cursă intră, ca independent, şi fratele lui Simonis.

“Nu vom susţine niciodată aşa ceva, pentru că discutăm despre un moment istoric, în care Primăria Timişoara va fi liberală şi Consiliul Judeţean va fi liberal. Este un parteneriat mârşav, cel puţin la noi. Să vii în faţa noastră, cu fratele tău şi să spui că este independent, şi nu candidează din partea PSD”, a declarat Florin Bucur, primarul comunei Moşniţa Nouă.

“Este un moment dificil, pentru filiala noastră(…) Avem cel mai bun candidat aici, în curtea noastră, iar cei de la Bucureşti încearcă să îl scoată din partid. Nu este deloc în regulă ce se întâmplă. Ce rost mai au alegerile, dacă 2-3-5 oameni stabilesc cine sunt candidaţii. Nu putem accepta acest lucru. Vom câştiga Primăria Timişoara, vom câştiga Consiliul Judeţean Timiş şi cel puţin 50% dintre primăriile din judeţ. Ceea ce vrem de la conducerea PNL este să ne dea voia să îi batem pe cei din PSD, în Timiş, pentru funcţia de preşedinte CJT şi pentru Primăria Timişoara”, a spus Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

“Suntem şocaţi de ceea ce ni se întâmplă, de modul în care mai marii PNL au decis să se comporte cu organizaţia noastră, suntem şocaţi de acest troc politic despre care nu am fost întrebaţi, nu ni s-a adus la cunoştinţă, dar s-a decis (…) Oameni buni, lăsaţi-ne să candidăm, lăsaţi-ne să ne facem treaba, nu ne încurcaţi. Sau, dacă trebuie să fim predaţi, dizolvaţi PNL fără să ne mai aruncaţi în astfel de lupte mizere”, a spus Darius Postelnicu, primarul oraşului Jimbolia.

Marele absent al zilei a fost Nicolae Robu, candidatul PNL la funcţia de primar al Timişoarei, în schimb au fost prezenţi mai mulţi edili care în trecut l-au contestat pe Nica.

Printre ei se numără şi primarul din Buziaş, care consideră că decizia luată de conducerea centrală a partidului va avea consecinţe nefaste asupra întregii organizaţii PNL Timiş.

„Îmi vine în minte replica lui Winston Churchill care i-a spus unui tânăr parlamentar, care era pentru prima dată în Parlament, el fiind conservator, a intrat în sală, s-a aşezat pe primul rând, pe partea conservatorilor, iar tânărul i-a spus: <<cred că cei din faţă sunt duşmanii noştri>>. Churchill i-a răspuns: <<Nu, tinere, ăia sunt adversarii noştri. Duşmanii noştri sunt în spatele nostru>>. Sper ca cei de la Bucureşti să vină la masa discuţiilor şi să găsim cea mai bună soluţie„, a spus Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

Susţinătorii lui Nica sunt pe de-o parte dispuşi să plece la un alt partid, în cazul în care şi preşedintele filialei va face acest lucru, fie să boicoteze candidatura lui Alfred Simonis.

N-am crezut vreodată că şefii noştri de la Bucureşti vor vinde judeţul Timiş, unui partid (…) Noi, astăzi, peste 40 de primari şi candidaţi la funcţia de primar, care suntem aici, vom merge mai departe, candidând din partea PNL, dar votând Alin Nica, pentru preşedinte, pentru primar de Timişoara – Nicolae Robu, şi nu facem nicio alianţă cu PSD. Mergem singuri. Dacă vom fi daţi la o parte, vom candida independenţi, sau vedem care va fi structura, dacă va fi nevoie vom merge tot la un partid de dreapta, dar vom menţine liberalismul aici, în judeţul Timiş. Eu voi spune tuturor votanţilor mei, care sunt peste o mie, cum mă votează pe mine, ca primar, să voteze Alin Nica, şi nu Simonis. Punct”, a spus Vasile Bejera, primarul comunei Ştiuca.

Întrebat de ce Nicolae Robu nu este alături de el şi de susţinătorii săi, Alin Nica a refuzat să ofere un răspuns clar.

„Nu ştiu. Îl întrebaţi pe domnia sa. Am vorbit cu domnul Robu, este ocupat momentan. Întrebaţi-l pe domnul Robu care sunt argumentele”, a spus Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.