Skip to main content

Premieră medicală! A fost realizată prima intervenție de protezare de genunchi, din nord-vestul ţării, asistată de robotul Rosa

Pacienții, dintr-un spital din vestul țării, beneficiază de cele mai avansate tehnologii și tratamente medicale.

Este vorba despre Spitalul Pelican, din Oradea, care a cumpărat unul dintre cei mai performanți roboți chirurgicali specializați în chirurgie ortopedică. 

Reprezentanții spitalului anunță ca există o echipa de medici ortopezi care au fost instruiți special în vederea utilizării tehnologiei robotice ROSA și care au realizat cu succes primele intervenții chirurgicale de protezare de genunchi, asistate de robot.

Astfel că, Chirea Marius, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coste Remus, medic primar Ortopedie-Traumatologie și Pavel Mihai, medic rezident Ortopedie-Traumatologie, oferă proceduri chirurgicale asistate de robotul Rosa, în urma participării la un stagiu de pregătire, în Belgia, sub îndrumarea doctorului Jan Truijen.

Robotul ROSA Knee aduce precizie și ajută chirurgul ortoped să adapteze în timp real plasarea implantului de genunchi pentru pacient.

Manevrele chirurgicale implică ajustări milimetrice datorită robotului Rosa Knee, care elimină erorile și indică rezultatele pe care le poate obține medicul, în urma unei rezecții osoase milimetrice, astfel încât ortopedul să ia cea mai bună decizie.

De asemenea, o astfel de tehnologie le acordă pacienților o serie de beneficii, precum: o recuperare mai rapidă, incizii mai mici cu cicatrici reduse, pierderi minime de sânge, durere postoperatorie redusă, risc scăzut de complicații majore, amplasarea cu precizie a implanturilor, leziuni reduse ale țesuturilor adiacente, precum și creșterea longevității implanturilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.