Skip to main content

Premieră medicală! A fost realizată prima intervenție de protezare de genunchi, din nord-vestul ţării, asistată de robotul Rosa

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Pacienții, dintr-un spital din vestul țării, beneficiază de cele mai avansate tehnologii și tratamente medicale.

Este vorba despre Spitalul Pelican, din Oradea, care a cumpărat unul dintre cei mai performanți roboți chirurgicali specializați în chirurgie ortopedică. 

Reprezentanții spitalului anunță ca există o echipa de medici ortopezi care au fost instruiți special în vederea utilizării tehnologiei robotice ROSA și care au realizat cu succes primele intervenții chirurgicale de protezare de genunchi, asistate de robot.

Astfel că, Chirea Marius, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coste Remus, medic primar Ortopedie-Traumatologie și Pavel Mihai, medic rezident Ortopedie-Traumatologie, oferă proceduri chirurgicale asistate de robotul Rosa, în urma participării la un stagiu de pregătire, în Belgia, sub îndrumarea doctorului Jan Truijen.

Robotul ROSA Knee aduce precizie și ajută chirurgul ortoped să adapteze în timp real plasarea implantului de genunchi pentru pacient.

Manevrele chirurgicale implică ajustări milimetrice datorită robotului Rosa Knee, care elimină erorile și indică rezultatele pe care le poate obține medicul, în urma unei rezecții osoase milimetrice, astfel încât ortopedul să ia cea mai bună decizie.

De asemenea, o astfel de tehnologie le acordă pacienților o serie de beneficii, precum: o recuperare mai rapidă, incizii mai mici cu cicatrici reduse, pierderi minime de sânge, durere postoperatorie redusă, risc scăzut de complicații majore, amplasarea cu precizie a implanturilor, leziuni reduse ale țesuturilor adiacente, precum și creșterea longevității implanturilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.