Skip to main content

Ministrul Justiţiei intervine în cazul tânărului deţinut care a fost bătut cu bestialitate de doi gardieni, la Buziaş! Ce măsuri a luat de urgenţă?

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, anunţă primele măsuri luate în cazul adolescentului din Centrul Educativ Buziaş, care a fost lovit cu sălbăticie de doi supraveghetori.

Totul a ieşit la iveală după ce imaginile care redau agresiunea au ajuns în spaţiul public şi de care ministrul Justiţiei se declară oripilat.

CITEŞTE ŞI: Video: Imagini şocante în Centrul Educativ Buziaş! Un adolescent este bătut cu sălbăticie de doi gardieni

Alina Gorghiu a verificat imediat situaţia, a cerut explicaţii, iar la final a luat o serie de măsuri împotriva celor vinovaţi.

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile. Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională, să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă„, a scris Alina Gorghiu, pe facebook.

Ministrul Justiţiei anunţă că a depus o plângere penală în acest caz şi a demis conducerea Centrului Educativ Buziaş.

De asemenea, a cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare şi a trimis Corpul de Control al ministrului, la Buziaş.

„Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori. Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate. Oameni cu acest tip de reacții comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepție! Zero toleranță. Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta”, mai spune ministrul Justiţiei.

CITEŞTE ŞI: “Oribilitatea” de lângă Catedrală, criticată de timişoreni! Consilierul local, Roxana Iliescu, ridică semne de întrebare şi în ceea ce priveşte preţul plătit pentru această staţie

UPDATE:

Între timp, şi conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor(ANP) a reacţionat, anunţând că abia astăzi a aflat despre incidentul de la Buziaş, care s-ar fi petrecut în urmă cu trei zile.

„Din analiza ulterioară a imaginilor, se poate concluziona că acestea ar putea fi datate din 24 iulie 2023, ora 15:58, și surprind două persoane internate în Centru Educativ Buziaș, asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajați, în prezența unui grup extins de persoane internate. Din primele date obținute, rezultă că incidentul nu a fost raportat Administrației Naționale a Penitenciarelor, conform procedurilor interne în vigoare. În acest sens, pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului negativ și tragerii la răspundere a persoanelor care se fac responsabile, a fost dispusă cu celeritate o misiune de control formată din personal de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Facem precizarea că Administrația Națională a Penitenciarelor respinge în mod ferm orice comportament care excede normelor deontologice care guvernează activitatea polițiștilor de penitenciare, arătând toleranță zero față de orice manifestări care aduc atingere statutului profesional și normelor legale în vigoare”, transmite ANP.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.