Skip to main content

13 noi stații de încărcare a mașinilor electrice în Timișoara și județ! Investiția va fi realizată cu bani de la AFM

Consiliul Județean Timiș a atras fonduri pentru 13 stații de încărcare a mașinilor electrice!

Mai exact, județul Timiș se află printre unitățile administrativ teritoriale care vor primi finanțare prin programul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, derulat prin Administrația Fondului de Mediu.

În baza listei aprobate, pentru Timiș a fost alocată suma de 2.066.041 lei, bani care vor fi folosiți pentru fazele de proiectare, achiziția efectivă de stații, lucrări de construcții-montaj și achiziția brevetelor și licențelor necesare.

Din fondurile obținute de Consiliul Județean Timiș vor fi montate trei stații pe raza municipiului Timișoara și încă zece pe teritoriul unor localități din județ care sunt parte în proiect.

Dintre cele trei stații de încărcare a mașinilor electrice de pe raza orașului Timișoara, una va fi montată în parcarea din spatele Palatului Administrativ și alte două în parcarea Parcului Industrial și Tehnologic de pe Calea Torontalului. Celelalte zece vor fi instalate în zone de interes de pe raza localităților participante în proiect. Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare din care unul va permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi unul de încărcare în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW.

În acest moment, administrația județeană are întocmit studiul de fezabilitate pentru lucrările de construcții-montaj, urmând ca, ulterior, după semnarea contractului de finanțare, să definitiveze și procedurile efective de achiziție a stațiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.