Skip to main content

13 noi stații de încărcare a mașinilor electrice în Timișoara și județ! Investiția va fi realizată cu bani de la AFM

Consiliul Județean Timiș a atras fonduri pentru 13 stații de încărcare a mașinilor electrice!

Mai exact, județul Timiș se află printre unitățile administrativ teritoriale care vor primi finanțare prin programul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, derulat prin Administrația Fondului de Mediu.

În baza listei aprobate, pentru Timiș a fost alocată suma de 2.066.041 lei, bani care vor fi folosiți pentru fazele de proiectare, achiziția efectivă de stații, lucrări de construcții-montaj și achiziția brevetelor și licențelor necesare.

Din fondurile obținute de Consiliul Județean Timiș vor fi montate trei stații pe raza municipiului Timișoara și încă zece pe teritoriul unor localități din județ care sunt parte în proiect.

Dintre cele trei stații de încărcare a mașinilor electrice de pe raza orașului Timișoara, una va fi montată în parcarea din spatele Palatului Administrativ și alte două în parcarea Parcului Industrial și Tehnologic de pe Calea Torontalului. Celelalte zece vor fi instalate în zone de interes de pe raza localităților participante în proiect. Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare din care unul va permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi unul de încărcare în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW.

În acest moment, administrația județeană are întocmit studiul de fezabilitate pentru lucrările de construcții-montaj, urmând ca, ulterior, după semnarea contractului de finanțare, să definitiveze și procedurile efective de achiziție a stațiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.