Skip to main content

“Oribilitatea” de lângă Catedrală, criticată de timişoreni! Consilierul local, Roxana Iliescu, ridică semne de întrebare şi în ceea ce priveşte preţul plătit pentru această staţie

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, de administraţia Fritz, noua staţie de autobuz din centrul Timişoarei nu a fost bine primită de cei care folosesc mijloacele de transport în comun.

Majoritatea comentariilor din mediul online sunt negative, călătorii criticând dimensiunile refugiului, lipsa pereţilor laterali, dar şi acoperişul transparent care nu oferă pic de umbră.

CITEŞTE ŞI: Dotări moderne pentru 24 de unități de învățământ din județ, cu bani din PNRR! Investiția e de peste 3,5 milioane de euro

“După vreo doi ani…un prichindel din acesta?! Într-o stație foarte importantă,trebuia să fie mult mai mare și cu acoperișul idem, trebuie ca să încapă călători cât mai mulți ,asta a fost făcută pt scos ochii,în batjocură,adică: cui nu-i place să nu o folosească, așa -i? Una mare trebuie și la sensul giratoriu de la studenți,nod important! Sunt multe locuri unde trebuie puse! Tabla de afișaj+ o gheretă cu bilete!”, a scris Geo Vuici, pe pagina de facebook a Primăriei Timişoara.

“Ce oribilitate. Cine a proiectat-o nu a stat in viata lui in statie. Vant frig.poaie. nici umbra nu face ca e acoperisul de sticla. Niste tampiti”, este comentariul lui Sliver Andy.

“Nici unde este suficient loc tot o stație de rîsu plînsu…adică … dacă plouă și bate și vîntul acoperișul este egal cu ZERO.Este transparent că în cazul că bate soarele să fie ca o seră…cu alte cuvinte toată stația este un mare fîsss”, a scris Vasile Constantin.

“Nu sunt nici suficient de late. La ploaie torentiala cu bataie in unghi de 30 grade tot ud ajungi”, consideră Robert Mihai.

Şi chiar dacă timişorenii critică refugiul STPT de la Catedrală, una dintre cele mai aglomerate staţii din Timişoara, Primăria anunţă că şi în alte zone vor apărea astfel de “adăposturi”.

Următoarea staţie identică, care a fost cumpărată deja, va fi montată la Spitalul Militar.

Pentru cele două refugii, Societatea de Transport Public Timişoara a plătit 73.624 de lei fără TVA.

“Adapost pentru statia de autobuz 5.73 m x 1.70 m, structura din otel galvanizat vopsit cu vopsea pulbere, acoperis, pereti posteriori si pereti laterali din sticla securizata, fara vitrina publicitara”, se arată în anunţul de pe SICAP, site-ul de achiziţii publice.

Situaţia o revoltă şi pe Roxana Iliescu, consilier local, mai ales că achiziţia celor două staţii este cel puţin dubioasă.

Tot prin SICAP, în alte oraşe din ţară au fost cumpărate refugii pentru călători, cu un preţ chiar şi de 6 ori mai mic.

Spre exemplu, Primăria Sanislău din judeţul Satu Mare a plătit 6.300 de lei pentru o astfel de staţie, iar Primăria Sânandrei, judeţul Timiş, puţin peste 15.000 de lei.

„Minunatul adăpost pentru stația de autobuz răsărit lângă Catedrală a fost cumpărat de STPT de la o firmă din București, cu 4 angajați, care a ieșit pe pierdere anul trecut- MMCITE RO SRL. Procedura a fost achiziție directă, cum altfel?! Conform datelor achiziției de pe SEAP din 27.04.2023, societatea a achiziționat două astfel de stații, pentru minunata sumă de 87.613 lei (TVA inclus). Prin urmare, costul adăpostului de la Catedrală, subdimensionat, cu o băncuță pentru trei, patru persoane și fără alte dotări, casetă publicitară, casetă afișaj electronic, încărcare USB sau altele, s-a ridicat la suma de 43.806 lei, fără montaj inclus. Bună afacere au mai făcut… bine, nu STPT, ci de firma din București zic!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.