Skip to main content

“Oribilitatea” de lângă Catedrală, criticată de timişoreni! Consilierul local, Roxana Iliescu, ridică semne de întrebare şi în ceea ce priveşte preţul plătit pentru această staţie

A fi om!

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, de administraţia Fritz, noua staţie de autobuz din centrul Timişoarei nu a fost bine primită de cei care folosesc mijloacele de transport în comun.

Majoritatea comentariilor din mediul online sunt negative, călătorii criticând dimensiunile refugiului, lipsa pereţilor laterali, dar şi acoperişul transparent care nu oferă pic de umbră.

CITEŞTE ŞI: Dotări moderne pentru 24 de unități de învățământ din județ, cu bani din PNRR! Investiția e de peste 3,5 milioane de euro

“După vreo doi ani…un prichindel din acesta?! Într-o stație foarte importantă,trebuia să fie mult mai mare și cu acoperișul idem, trebuie ca să încapă călători cât mai mulți ,asta a fost făcută pt scos ochii,în batjocură,adică: cui nu-i place să nu o folosească, așa -i? Una mare trebuie și la sensul giratoriu de la studenți,nod important! Sunt multe locuri unde trebuie puse! Tabla de afișaj+ o gheretă cu bilete!”, a scris Geo Vuici, pe pagina de facebook a Primăriei Timişoara.

“Ce oribilitate. Cine a proiectat-o nu a stat in viata lui in statie. Vant frig.poaie. nici umbra nu face ca e acoperisul de sticla. Niste tampiti”, este comentariul lui Sliver Andy.

“Nici unde este suficient loc tot o stație de rîsu plînsu…adică … dacă plouă și bate și vîntul acoperișul este egal cu ZERO.Este transparent că în cazul că bate soarele să fie ca o seră…cu alte cuvinte toată stația este un mare fîsss”, a scris Vasile Constantin.

“Nu sunt nici suficient de late. La ploaie torentiala cu bataie in unghi de 30 grade tot ud ajungi”, consideră Robert Mihai.

Şi chiar dacă timişorenii critică refugiul STPT de la Catedrală, una dintre cele mai aglomerate staţii din Timişoara, Primăria anunţă că şi în alte zone vor apărea astfel de “adăposturi”.

Următoarea staţie identică, care a fost cumpărată deja, va fi montată la Spitalul Militar.

Pentru cele două refugii, Societatea de Transport Public Timişoara a plătit 73.624 de lei fără TVA.

“Adapost pentru statia de autobuz 5.73 m x 1.70 m, structura din otel galvanizat vopsit cu vopsea pulbere, acoperis, pereti posteriori si pereti laterali din sticla securizata, fara vitrina publicitara”, se arată în anunţul de pe SICAP, site-ul de achiziţii publice.

Situaţia o revoltă şi pe Roxana Iliescu, consilier local, mai ales că achiziţia celor două staţii este cel puţin dubioasă.

Tot prin SICAP, în alte oraşe din ţară au fost cumpărate refugii pentru călători, cu un preţ chiar şi de 6 ori mai mic.

Spre exemplu, Primăria Sanislău din judeţul Satu Mare a plătit 6.300 de lei pentru o astfel de staţie, iar Primăria Sânandrei, judeţul Timiş, puţin peste 15.000 de lei.

„Minunatul adăpost pentru stația de autobuz răsărit lângă Catedrală a fost cumpărat de STPT de la o firmă din București, cu 4 angajați, care a ieșit pe pierdere anul trecut- MMCITE RO SRL. Procedura a fost achiziție directă, cum altfel?! Conform datelor achiziției de pe SEAP din 27.04.2023, societatea a achiziționat două astfel de stații, pentru minunata sumă de 87.613 lei (TVA inclus). Prin urmare, costul adăpostului de la Catedrală, subdimensionat, cu o băncuță pentru trei, patru persoane și fără alte dotări, casetă publicitară, casetă afișaj electronic, încărcare USB sau altele, s-a ridicat la suma de 43.806 lei, fără montaj inclus. Bună afacere au mai făcut… bine, nu STPT, ci de firma din București zic!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.