Skip to main content

Microbuzul groazei! 35 de migranţi, în pericol de moarte, după ce au fost înghesuiţi într-o autoutilitară de transport marfă

Doi bărbaţi din judeţul Timiş au ajuns în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce au fost prinşi că transportau, în condiţii inumane, zeci de persoane, ascunse într-un microbuz de transport marfă.

Ei sunt acuzaţi de trafic de migranţi, respectiv complicitate la traficul de migranţi, fiind capturaţi în noaptea de mercuri spre joi, în timp ce se deplasau dinspre Dumbăviţa spre frontiera cu Ungaria.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Judeţean Timiş a renunţat la domeniul schiabil Semenic! Şi-a cedat acţiunile, Primăriei Reşiţa

Ancheta a scos la iveală că cei 35 de migranţi ascunşi în microbuz intenţionau să ajungă îi Italia şi i-au plătit pe cei doi români să îi treacă fraudulos vama.

Unul dintre ei avea rolul de a-i transporta cu microbuzul, iar complicele lui se asigura că traseul este liber.

“În scopul obținerii unui folos patrimonial, inculpatul K.A. ar fi transportat cu o autoutilitară destinată transportului de mărfuri, din comuna Dumbrăvița din județul Timiș, înspre frontiera româno-ungară, 35 migranți care intenționau să treacă ulterior ilegal frontiera pentru a ajunge în Italia, prin mijloace care pun în pericol viața, sănătatea și integritatea migranților, având în vedere că persoanele au călătorit în condiții improprii, intr-un autovehicul care nu are capacitatea de a transporta persoane, fiind destinat transportului de mărfuri. În acest timp, inculpatul K.A. ar fi fost sprijinit în activitatea sa ilicită de către inculpatul V.A., care ar fi asigurat locul faptei și traseul, atât la momentul îmbarcării migranților, cât și pe parcursul transportului, însoțind cu autoturismul, post-mergător, autoutilitara condusă de către inculpatul K.A. către locul de unde persoanele transportate urmau a trece fraudulos frontiera, cu destinație finală Italia”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

După ce au fost reţinuţi pentru 24 de ore, magistraţii de la Tribunalul Timiş a decis arestul preventiv pentru cei doi suspecţi.

CITEŞTE ŞI: Potop, în vestul ţării! Şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, după avertizările de tip cod roşu de ploi şi inundaţii!

foto: arhivă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.