Skip to main content

Mesajul lui Alin Nica, după ce a pierdut şefia CJT: Alfred Simonis a câştigat judeţul, dar a pierdut Timişoara

Rezultatele parţiale, după numărarea a peste 90% dintre voturile din Timiş, arată o victorie clară a candidatului susţinut de PSD şi PNL, la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

Alfred Simonis a obţinut 124.620 de voturi, ceea ce reprezintă 42,2% dintre opţiunile electoratului, în timp ce pe actualul şef al CJT au pus ştampila 106.987 de timişeni, adică 36,5% dintre alegători.

Voturile adunate de Alin Nica sunt mai multe decât în 2020, atunci când a câştigat primul mandat în fruntea administraţiei judeţene cu 104.508 voturi, însă insuficiente pentru a-şi menţine postul.

Este însă mulţumit că a făcut o figură frumoasă şi a câştigat detaşat în faţa lui Simonis, voturile din Timişoara, unde candidatul PSD-PNL a obţinut un scor mult mai mic decât al lui Nica.

Tocmai de aceea consideră că misiunea lui Alfred Simonis va fi una dificilă.

“Din păcate, timișenii nu au vrut să încerce, pentru prima oară după Revoluție, un tandem funcțional între Primăria Municipiului și Consiliul Județean. Eu sunt convins că lucrurile ar fi mers foarte bine, că am fi colaborat foarte bine din cele două posturi, însă asta este. Îi urez success domnului Alfred Simonis în această nouă poziție de responsabilitate. Îl felicit pentru câștigarea președinției Consiliului Județean. A câștigat județul, dar nu a câștigat Timișoara, cu atât mai puțin pe timișoreni. Va fi complicat să gestioneze această scindare, dar îmi doresc să reușească și să dovedească tuturor că promisiunile pe care le-a făcut în campanie nu au fost vorbe goale. Îmi doresc acest lucru în primul rând pentru timișoreni și pentru timișeni.Timișul şi Timișoara au fost prea mult timp văduvite și lăsate la coada liste,i de către guvernanți. Eu și Dominic Fritz am venit cu altă abordare a aceea de descentralizării și a regionalizării. Timișenii nu și-au dorit așa ceva și acum sunt practic la mâna domnului Simonis. Sper să nu se supere și să-i lase cu ochii în soare”, a declarat astăzi, Alin Nica.

Încă preşedinte al CJT, acesta spune că va lupta în continuare pentru o reformă administrativ-teritorială care să ajute Timişul să păstreze cea mai mare parte a sumelor care în prezent ajung la bugetul de stat.

Pe de altă parte, Nica trimite săgeţi către PNL, despre care spune că în Timiş nu mai există, iar picajul va continua în perioada următoare, când PSD va racola primarii care au mai rămas în partid.

“Dintr-un partid care ar fi putut să câștige totul, este un partid care a pierdut totul, iar primul lucru pe care îl va face domnul Simonis și PSD-ul va fi să își completeze zestrea de primari cu cât mai mulți aleși locali care au rămas la PNL, folosind tocmai acele pârghii pe care le-a promis în campania electorală: bani de la bugetul de stat contra voturi pentru PSD. Evident că e un lucru inacceptabil din punctul meu de vedere”, a mai spus Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.