Skip to main content

Mesaj dur pentru primarii liberali, care au plecat din PSD! Ce le transmite Alfred Simonis?

Chiar dacă mai sunt doi ani până la viitoarele alegeri locale, PSD Timiş a început pregătirile, iar preşedintele organizaţiei spune că va anunţa candidaţii la cele mai importante funcţii, peste 3-4 luni.

În acest context, Alfred Simonis recunoaşte că poartă discuţii inclusive cu primari liberali care, nemulţumiţi de cum conduce partidul Alin Nica, vor să treacă la PSD.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Primul tren cu cărbune pentru Colterm a ajuns la Timișoara!

Însă, liderul social-democraţilor din Timiş spune că în doi ani se mai pot schimba multe lucruri.

“Eu nu sunt naiv să cred că discuţiile purtate cu 2-3-4 ani înainte… e mult prea devreme(…) Există oameni gospodari, responsabili, competenţi şi la PNL, aşa cum sunt la orice partid. Nu spun NU categoric, din start, venirii unor astfel de gospodari, dar trebuie să respecte criterii de integritate, să nu fi plecat de la PSD în vremuri grele şi să-şi asume politicile pe care PSD le are”, a declarat astăzi, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis.

În schimb, când vine vorba despre primari PNL, care la alegerile locale din 2020 au părăsit PSD, Simonis este de neînduplecat.

Le închide uşa în nas tuturor celor care au plecat la greu, doar pentru a-şi păstra avantajele conferite de un partid aflat la putere.

„Nu se vor întoarce în PSD atât timp cât sunt eu preşedinte. Asta să fie clar! Niciunul dintre cei care au plecat la greu, în 2020, când plecau spre putere, nu va fi primit în PSD!(..)  Când pleci la adversarul ideologic, doctrinar şi acel adversar se află şi la putere, este ceva peste care eu nu pot să trec. Şi sunt 5-6, deşi au fost ofertaţi 20. Lichelismul politic este atunci când pleci din opoziţie la putere”, a mai spus Simonis.

Pe foştii PSD-işti, în prezent membri ai Pro România, îi vede cu alţi ochi, pentru că, spune Simonis, aceştia au plecat nemulţumiţi de direcţia în care mergea partidul.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Se închide circulația pe Pestalozzi și Coposu până la Pasajul Michelangelo! Și mijloacele de transport în comun vor fi deviate

Dar, deşi au parte de un tratament special, cei din Pro România nu vor fi acceptaţi să candideze pentru funcţii importante cum ar fi Consiliul Judeţean Timiş sau Primăria Timişoara.

“Pro România este o chestiune care trebuie analizată separat. Aceştia nu au plecat din opoziţie, la putere. Aceasta este supărarea mea majoră în raport cu cei care au plecat(…) Dacă se face o fuziune, aceasta o fac partidele la nivel national. Nu se fac fuziuni locale. Juridic nu se poate. Un soi de colaborare, nu exclud. Însă, candidaţi din partea Pro România, la una dintre cele două poziţii, de preşedinte CJ, respectiv primar al municipiului Timişoara, exclud”, a conchis preşedintele PSD Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.