Skip to main content

VIDEO Primul tren cu cărbune pentru Colterm a ajuns la Timișoara!

Primul tren încărcat cu cărbune în gara pe care Primăria a închiriat-o în Motru a ajuns în această dimineață la Timișoara.

Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune cumpărat direct de la producători.

Colterm a făcut și stocuri de urgență peste vară, de 45.000 de tone cărbune și 22.800 MWh de gaz.

Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi de cărbune în tot sezonul rece. În ultimele luni, morile pentru cazanele CET Sud au fost reparate pentru o ardere mai eficientă și s-a lucrat la schimbarea rețelei: mai avem doar 3 km de rețea de înlocuit din cei 29 km planificați în această etapă”, spune primarul Dominic Fritz.

Totodată, edilul a spus că săptămâna aceasta a depus proiectul pentru producerea în cogenerare la Colterm, de energie electrică și termică. Este un proiect de 230 de milioane de lei, prin fonduri PNRR, pentru care se așteptă evaluarea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.