Măsuri speciale pentru prevenirea infecțiilor COVID 19 la Centrul OncoHelp din Timișoara!

Creșterea accentuată a numărului de infectări cu Sars-CoV 2 impune noi măsuri de protecție suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirii pacienților internați la Centrul OncoHelp sau a celor care vin pentru tratament în Ambulatoriul unității sanitare.

Așadar, a fost restricționat accesul aparținătorilor pacienților internați în spital. De asemenea, au fost revizuite circuitele interne de funcționare, iar toți angajații, de la medici la infirmiere și personal TESA, respectă măsurile interne de protecție, instituite la începutul pandemiei.

Totodată, au fost puse în funcțiune mai multe lămpi UV, purificatoare de aer și soluții dezinfectante în zonele de acces. Fiecărui pacient i se măsoară temperatura la intrarea în unitatea sanitară și este monitorizat în permanență pentru a fi izolat în cazul în care prezintă vreunul dintre simptomele COVID 19.

De asemenea, a fost crescută frecvența dezinfecției suprafețelor și zonelor de contact, uși, mese de lucru.

Pacienții oncologici sunt foarte vulnerabili și au nevoie de o protecție specială, bolile oncologice reprezentând un factor de risc în COVID 19. Noi, la OncoHelp, am fost întotdeauna exigenți în ceea ce privește siguranța pacientului, nu doar în privința actului medical pe care îl desfășurăm în centrul oncologic. Datorită măsurilor de protecție din ultimii 2 ani, am reușit să trecem cu bine peste pandemie. Am făcut tot posibilul să continuăm să administrăm tratamentul pacienților în spitalizarea de zi și cea continuă. Centrul nostru a fost deschis în permanență, chiar dacă au fost restricții. Circuitele pe care le-am stabilit încă de la începutul pandemiei ne-au ajutat să respectăm normele de protecție, dar trebuie spus că acest lucru a fost posibil și datorită faptului că atunci când am ridicat spitalul, acesta a fost proiectat respectând normele existente în materie sanitară”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp.

În funcție de evoluția situației pandemice, reprezentanții Centrului Oncologic spun că au în vedere și instituirea și a altor măsuri de protecție.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.