Skip to main content

Măsuri speciale pentru prevenirea infecțiilor COVID 19 la Centrul OncoHelp din Timișoara!

Creșterea accentuată a numărului de infectări cu Sars-CoV 2 impune noi măsuri de protecție suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirii pacienților internați la Centrul OncoHelp sau a celor care vin pentru tratament în Ambulatoriul unității sanitare.

Așadar, a fost restricționat accesul aparținătorilor pacienților internați în spital. De asemenea, au fost revizuite circuitele interne de funcționare, iar toți angajații, de la medici la infirmiere și personal TESA, respectă măsurile interne de protecție, instituite la începutul pandemiei.

Totodată, au fost puse în funcțiune mai multe lămpi UV, purificatoare de aer și soluții dezinfectante în zonele de acces. Fiecărui pacient i se măsoară temperatura la intrarea în unitatea sanitară și este monitorizat în permanență pentru a fi izolat în cazul în care prezintă vreunul dintre simptomele COVID 19.

De asemenea, a fost crescută frecvența dezinfecției suprafețelor și zonelor de contact, uși, mese de lucru.

Pacienții oncologici sunt foarte vulnerabili și au nevoie de o protecție specială, bolile oncologice reprezentând un factor de risc în COVID 19. Noi, la OncoHelp, am fost întotdeauna exigenți în ceea ce privește siguranța pacientului, nu doar în privința actului medical pe care îl desfășurăm în centrul oncologic. Datorită măsurilor de protecție din ultimii 2 ani, am reușit să trecem cu bine peste pandemie. Am făcut tot posibilul să continuăm să administrăm tratamentul pacienților în spitalizarea de zi și cea continuă. Centrul nostru a fost deschis în permanență, chiar dacă au fost restricții. Circuitele pe care le-am stabilit încă de la începutul pandemiei ne-au ajutat să respectăm normele de protecție, dar trebuie spus că acest lucru a fost posibil și datorită faptului că atunci când am ridicat spitalul, acesta a fost proiectat respectând normele existente în materie sanitară”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp.

În funcție de evoluția situației pandemice, reprezentanții Centrului Oncologic spun că au în vedere și instituirea și a altor măsuri de protecție.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.