Skip to main content

VIDEO: De-a râsul-plânsul! Primarul din Timiş care îşi face de ruşine comuna

Ghinion curat pentru locuitorii din Checea, care de 5 ani se chinuie să îşi găsească un primar competent, care să le apere interesele.

Din 2017, când Dorin Birdean a murit, Primăria din localitate pare a fi blestemată.

În primă fază, checenii l-au ales pe Daniel Florea, care însă a fost dat jos din funcție de Agenția Națională de Integritate.

Foamea de bani și putere și nu în ultimul rând, încălcarea repetată a legii l-au adus pe Florea în fața instanțelor de judecată, care i-au luat mandatul de primar. 

CITEŞTE ŞI: Măsuri speciale pentru prevenirea infecțiilor COVID 19 la Centrul OncoHelp din Timișoara!

Mai exact, între 2014 și 2018, pe când era viceprimar, Daniel Florea era și patron al unei societăți comerciale, lucru interzis de lege.

Apoi, între 31 august 2016 și 10 iunie 2017, a devenit membru al consiliului de administrație al școlii din comună, situaţie clară de incompatibilitate.

Imediat după pierderea mandatului, locul lui Daniel Florea a fost ocupat de nașul său care deține funcția de viceprimar.

Dar, nici de data asta nu a fost cu noroc pentru checeni, care se ruşinează cu cel care a ajuns să îi reprezinte.

Ionuț Breje a intrat în politică la 35 de ani, cu exact opt clase. I s-a oferit ocazia să facă 12 clase, prin programul “A doua șanșă”, aşa că s-a înscris la Liceul ”Romulus Paraschivescu” din Lovrin, la cursurile de frecvență redusă.

Conform documentelor primite de la instituția de învățământ, primarul din Checea și-a terminat studiile la vârsta de 40 de ani.

Din spusele unui profesor de la Liceul din Lovrin, pentru Breje, examenul de bacalaureat au fost precum probatul pantofilor: îți bagi picioarele și pleci. 

Chiar şi aşa, Breje a fost primit cu braţele deschise de PNL, partid care, de dragul voturilor, a coborât ştacheta până la cel mai de jos nivel.

Liderii liberali nu doar că l-au primit în organizaţie, dar au şi început pregătirile pentru cea mai înaltă funcție din comună.

CITEŞTE ŞI: Monumentele istorice din Timișoara cu ”carte de vizită”! Primăria pregătește un proiect pentru semnalizarea corespunzătoare a clădirilor

Astfel, la alegerile locale din 2020, Ionuț Breje a fost cocoțat în capul listei candidaților PNL pentru Consiliul Local, iar de aici și până la obținerea funcției de viceprimar, Breje a trebuit să facă un simplu act de prezență.

Acum, este primar interimar şi, conform Fișei Postului, răspunde de tineret, ordine publică şi mediu. Tot el este responsabil și de punerea în valoare a monumentelor istorice, organizează, conduce, îndrumă, coordonează și controlează întreaga activitate de gospodărire și înfrumusețare a comunei.

Sunt responsabilități de care se ocupă un primar care nu excelează nici măcar la capitolul “Comunicare”.

Din contră, Breje se exprimă asemenea unui elev mediocru din clasa a IV-a. Dar, spune că toate lipsurile sunt compensate de bunătatea pe care o are şi de experienţa de viaţă.

“Când am venit în comuna noastră, am venit un tânăr cu nevoi. N-am venit din neam împărătesc, m-am ridicat cu forțele mele, de la unii am primit ajutor, unii mi-au dat un umăr, puțini sunt cei ce l-au retras acum. Pentru unii sunt un șofer, pentru alții că n-am facultate, pentru unii nu-s bune prieteniile mele, dar pentru alții sunt Ionică! Ionică cel cu frică de Dumnezeu, Ionică cel cu ușa deschisă, Ionică care dintr-o întâmplare și-o voie a lui Dumnezeu am ajuns în administrația locală. Aici, am învățat să fiu mai mult în spărtură și să mă zbat pentru comuna mea, să bat la multe uși închise și să le pot deschide pentru că întâi m-am dus cu Dumnezeu alături și cu voința pentru comuna noastră, pentru oamenii din ea, pentru proiecte, pentru dezvoltare, pentru modernizare. Alții îmi răstălmăcesc cuvintele, nu din bunătate sunt convins. Nimeni să nu uite de unde a plecat, eu n-am uitat: eu sunt Ionică!”, a scris Ionuț Breje, pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.