Skip to main content

Mărturia sfâşietoare a unei tinere care a fost vândută pentru sex: Nu îmi mai aparțineam, corpul meu nu era al meu.

Iubirea pe care a simţit-o faţă de un bărbat nepotrivit, a trasformat-o pe Monica, într-o victimă a traficului international de carne vie.

Pe vremea când era doar o adolescentă, Monica a fost racolată prin metoda Loverboy şi, până sî îşi dea seama ce se ntâmplă, a ajuns să se prostitueze.

A fost vândută pentru sex în Spania, Elveția și Germania, iar abuzurile fizice şi emoţionale erau la ordinea zilei.

CITEŞTE ŞI: Veste bună pentru iubitorii de teatru! S-au pus în vânzare biletele pentru Eurothalia!

Într-un final, a reuşit să scape din mâinile proxeneţilor care o ţineau captivă, iar acum îşi spune povestea, pentru ca alte fete să înveţe din greşelile ei.

Monica are acum 25 de ani şi s-a implicat în Campania națională de prevenire a traficului de persoane: Drumul spre libertate, demarată de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

”Stau pe balcon, beau o cafea, acasă. Am o viață plină. Sunt înconjurată de familie și prieteni minunați. Sunt liberă și fericită. Dar nu am fost mereu așa. Acum câțiva ani, am fost prinsă în capcana unui lover-boy. Prinsă, da, fusesem victima perfectă: vulnerabilă, cu stima de sine jos de tot, destabilizată emoțional și financiar. Și așa am ajuns să practic prostituția, mai mult fără voia mea. Câțiva ani de disociere, încărcată de vină și de rușine – aceste două sentimente care nu fac decât să ne îngroape și să ne blocheze. Fizic, nu îmi mai aparțineam. Corpul meu nu era al meu. Și mulți ani nu mi-am aparținut. Până când am reușit să pun stop. Voiam altfel de viață. Și am reușit. Drumul spre libertate este greu uneori, cu multă durere. Dar în fiecare zi știu că am făcut alegerea corectă. Prin această campanie, doresc să transmit următorul mesaj: suntem puternice, ne putem depăși condiția. Avem forță vitală astfel încât să începem să pășim către libertate. Și în același timp, există instituții și organizații care sunt aici să ne ajute să găsim drumul spre libertate. Și tu poți reuși!”, este mesajul Monicăi.

Campania ,, Drumul spre libertate,, este prima campanie națională derulată de o instituție publică din România în care mesajele și mărturiile sunt 100% autentice.

Campania se va desfășura până în luna iulie 2024, în mediul online, pe cele 5 rețele de socializare ale A.N.I.T.P. și urmărește creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane.

Metoda loverboy este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o convinge să se prostitueze, fiind una din cele mai des utilizate metode a traficanților când vine vorba de recrutarea și exploatarea sexuală a victimelor.

CITEŞTE ŞI: Alertă maximă, din cauza unui bărbat care ameninţă că se aruncă în gol! Trafic blocat şi energie electrică întreruptă

Metoda loverboy presupune crearea unei imagini de bărbat îndrăgostit care își dorește o relație de lungă durată cu victima sa.

În urma aplicării diferitelor metode de constrângere acesta își motivează partenera să practice prostituția.

De asemenea, în mod frecvent pentru a se apropia de victimă, recrutorii utilizează rețelele de socializare și intră în cercul de cunoștințe al victimei, urmărind să le câștige încrederea.

Totodată, existența traficului de persoane este în strânsă concordanță cu cererea tot mai mare a consumatorilor.

Clienții stimulează traficanții să caute noi victime care să le aducă câștiguri uriașe, iar în acest context legislația română este printre puținele legislații de la nivel european care incriminează clienții atunci când aceștia utilizează serviciile unei victime a traficului de persoane.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.