Skip to main content

Marian Cucșa, liderul Partidului Republican, trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de droguri și solicită instituțiilor responsabile să acționeze de urgență

Președintele Partidului Republican, Marian Cucșa reacționează în urma accidentului provocat de un tânăr drogat care a omorât doi oameni.

Cucșa trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că în ultimii ani consumul de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a crescut vertiginos și cere autorităților competente să ia măsuri de urgență.

În urmă cu un an un tânăr murea la festivalul Saga din cauza consumului de droguri. Acum, 2 tineri și-au pierdut viața din cauza unui tânăr șofer drogat. În ultimul an tragediile provocate de consumul de droguri nu au reprezentat cazuri izolate, ci au devenit o problemă despre care discutăm aproape lunar. Din păcate, vedem că autoritățile ridică din umeri fără a avea o strategie sau dorința de a diminua acest fenomen care ia amploare. Nu am soluțiile în buzunar pentru această problemă complicată. Dar, din ceea ce văd, nimeni nu prea le are. Un prim pas este să nu ne mai fie rușine să abordăm această temă în societatea românească. Trebuie să conștientizăm că cei care sunt în pericol sunt tocmai copiii României”, spune Marian Cucșa.

Cucșa mai spune că pentru a rezolva problema drogurilor trebuie o implicare totală din partea mai multor structuri și totodată trebuie demarate mai multe campanii antidrog în rândul tinerilor.

Nu trebuie să așteptăm doar măsuri de forță de la Poliție, DIICOT sau alte instituții. Am văzut că acestea nu sunt capabile să identifice vreo soluție. De altfel, nu sunt capabile să se asigure că persoane care consumă droguri nu se urcă la volan. Avem nevoie de o dezbatere națională. Este un pas, dar nu e suficientă. Avem nevoie de campanii educaționale de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, cu implicarea largă a Agenției Naționale Antidrog și a ONG-urilor, împreună cu idolii de azi ai tinerilor (cântăreți, actori, vloggeri și alții). Totul ține de noi. Ne prefacem în continuare că suntem „fete mari” ca și cum lucrurile acestea nu există, ca și cum consumul de droguri nu ar exista? Ne băgăm și mai adânc în nisip capul, asemenea struțului, spunând că e o problemă trecătoare? Sau luăm atitudine până nu e prea târziu și nu vom mai asista la altă tragedie precum cea de la 2 Mai? Nu îmi propun să fiu eu portdrapelul acestei lupte împotriva consumului de droguri, pentru că nu mă pricep. Trag un semnal de alarmă și solicit instituțiilor responsabile să acționeze de urgență”, a mai spus Cucșa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.