Skip to main content

Marian Cucșa, liderul Partidului Republican, trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de droguri și solicită instituțiilor responsabile să acționeze de urgență

Președintele Partidului Republican, Marian Cucșa reacționează în urma accidentului provocat de un tânăr drogat care a omorât doi oameni.

Cucșa trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că în ultimii ani consumul de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a crescut vertiginos și cere autorităților competente să ia măsuri de urgență.

În urmă cu un an un tânăr murea la festivalul Saga din cauza consumului de droguri. Acum, 2 tineri și-au pierdut viața din cauza unui tânăr șofer drogat. În ultimul an tragediile provocate de consumul de droguri nu au reprezentat cazuri izolate, ci au devenit o problemă despre care discutăm aproape lunar. Din păcate, vedem că autoritățile ridică din umeri fără a avea o strategie sau dorința de a diminua acest fenomen care ia amploare. Nu am soluțiile în buzunar pentru această problemă complicată. Dar, din ceea ce văd, nimeni nu prea le are. Un prim pas este să nu ne mai fie rușine să abordăm această temă în societatea românească. Trebuie să conștientizăm că cei care sunt în pericol sunt tocmai copiii României”, spune Marian Cucșa.

Cucșa mai spune că pentru a rezolva problema drogurilor trebuie o implicare totală din partea mai multor structuri și totodată trebuie demarate mai multe campanii antidrog în rândul tinerilor.

Nu trebuie să așteptăm doar măsuri de forță de la Poliție, DIICOT sau alte instituții. Am văzut că acestea nu sunt capabile să identifice vreo soluție. De altfel, nu sunt capabile să se asigure că persoane care consumă droguri nu se urcă la volan. Avem nevoie de o dezbatere națională. Este un pas, dar nu e suficientă. Avem nevoie de campanii educaționale de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, cu implicarea largă a Agenției Naționale Antidrog și a ONG-urilor, împreună cu idolii de azi ai tinerilor (cântăreți, actori, vloggeri și alții). Totul ține de noi. Ne prefacem în continuare că suntem „fete mari” ca și cum lucrurile acestea nu există, ca și cum consumul de droguri nu ar exista? Ne băgăm și mai adânc în nisip capul, asemenea struțului, spunând că e o problemă trecătoare? Sau luăm atitudine până nu e prea târziu și nu vom mai asista la altă tragedie precum cea de la 2 Mai? Nu îmi propun să fiu eu portdrapelul acestei lupte împotriva consumului de droguri, pentru că nu mă pricep. Trag un semnal de alarmă și solicit instituțiilor responsabile să acționeze de urgență”, a mai spus Cucșa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.