Skip to main content

Anunțul celor de la Aquatim: Lucrările de pe Calea Aradului vor fi finalizate până la începutul noului an școlar!

Lucrările la rețelele de apă și canalizare de zona de nord a Timișoarei intră în linie dreaptă.

Aquatim anunță că intenționează să închidă șantierul major din zonă până pe 11 septembrie, dată la care toți copiii Timișoarei încep școala, deși termenul de finalizare a lucrărilor este 4 ianuarie 2024.

În acest moment, progresul total al contractului este de 79,27%.  

Până în acest moment, pe Calea Aradului, tronsonul Piața Consiliul Europei (Moțul) – str. Miresei, s-a finalizat execuția conductei magistrale din fontă ductilă, conductă ce înlocuiește conducta din oțel cu o vechime de peste 40 de ani, colmatată și degradată. Responsabilă de refacerea ulterioară a sistemului rutier pe acest traseu este Societatea de Drumuri Municipale, prin programul propriu de investiții.

Următoarea legătură va fi realizată în noaptea de 24 spre 25 august, pentru a conecta conducta de apă  existentă pe Strada Miresei (pe sensul de mers spre Calea Torontalului) cu conducta magistrală nouă executată pe Calea Aradului respectiv cu conducta existentă pe Strada Amurgului, în zona bretelei de ieșire spre Calea Aradului.

În noaptea de 28 august se va realiza legătura dintre conducta nou executată și conducta existentă pe Calea Aradului. Și aici au fost făcute săpături noaptea pentru a fi identificată conducta existentă, respectiv modul în care se va acționa tehnic.

În noaptea de 31 august, pe Strada Amurgului, se va realiza legătura dintre conducta nou executată și conducta existentă.

Ulterior finalizării legăturilor din zona Aradului – Miresei – Amurgului, SDM va reface sistemul rutier.

Ultima legătură de conductă nou executată pe Calea Aradului se va face în zona Moțul – Biserica Agape, tot pe timp de noapte. Pentru această legătură, au fost discutate și pregătite cu SDM toate detaliile execuției respectiv ale refacerii zonei afectate.

Având în vedere faptul că vorbim despre o zonă cu trafic rutier intens, până la finalizarea legăturii, s-a  luat hotărârea de-a se turna asfalt provizoriu. Ulterior, se vor reface straturile de fundație ale drumului, se va turna beton și se va realiza asfaltarea finală. Decizia de-a se lucra pe timpul nopții a fost luată pentru a veni direct în sprijinul clienților noștri, prin diminuarea la minim a efectelor nedorite ale sistării apei, în strânsă concordanță cu un trafic mult mai redus decât pe timpul zilei. Reiterăm intenția fermă de a închide șantierul Timișoara Nord PÂNĂ LA ÎNCEPEREA ȘCOLII, dar și mulțumirea sinceră pentru înțelegere, răbdare și încredere!”, transmit reprezentanții Aquatim.

Proiectul privind execuția rețelelor de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1 are o valoare de 26.036.325,27 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.