Skip to main content

Anunțul celor de la Aquatim: Lucrările de pe Calea Aradului vor fi finalizate până la începutul noului an școlar!

Lucrările la rețelele de apă și canalizare de zona de nord a Timișoarei intră în linie dreaptă.

Aquatim anunță că intenționează să închidă șantierul major din zonă până pe 11 septembrie, dată la care toți copiii Timișoarei încep școala, deși termenul de finalizare a lucrărilor este 4 ianuarie 2024.

În acest moment, progresul total al contractului este de 79,27%.  

Până în acest moment, pe Calea Aradului, tronsonul Piața Consiliul Europei (Moțul) – str. Miresei, s-a finalizat execuția conductei magistrale din fontă ductilă, conductă ce înlocuiește conducta din oțel cu o vechime de peste 40 de ani, colmatată și degradată. Responsabilă de refacerea ulterioară a sistemului rutier pe acest traseu este Societatea de Drumuri Municipale, prin programul propriu de investiții.

Următoarea legătură va fi realizată în noaptea de 24 spre 25 august, pentru a conecta conducta de apă  existentă pe Strada Miresei (pe sensul de mers spre Calea Torontalului) cu conducta magistrală nouă executată pe Calea Aradului respectiv cu conducta existentă pe Strada Amurgului, în zona bretelei de ieșire spre Calea Aradului.

În noaptea de 28 august se va realiza legătura dintre conducta nou executată și conducta existentă pe Calea Aradului. Și aici au fost făcute săpături noaptea pentru a fi identificată conducta existentă, respectiv modul în care se va acționa tehnic.

În noaptea de 31 august, pe Strada Amurgului, se va realiza legătura dintre conducta nou executată și conducta existentă.

Ulterior finalizării legăturilor din zona Aradului – Miresei – Amurgului, SDM va reface sistemul rutier.

Ultima legătură de conductă nou executată pe Calea Aradului se va face în zona Moțul – Biserica Agape, tot pe timp de noapte. Pentru această legătură, au fost discutate și pregătite cu SDM toate detaliile execuției respectiv ale refacerii zonei afectate.

Având în vedere faptul că vorbim despre o zonă cu trafic rutier intens, până la finalizarea legăturii, s-a  luat hotărârea de-a se turna asfalt provizoriu. Ulterior, se vor reface straturile de fundație ale drumului, se va turna beton și se va realiza asfaltarea finală. Decizia de-a se lucra pe timpul nopții a fost luată pentru a veni direct în sprijinul clienților noștri, prin diminuarea la minim a efectelor nedorite ale sistării apei, în strânsă concordanță cu un trafic mult mai redus decât pe timpul zilei. Reiterăm intenția fermă de a închide șantierul Timișoara Nord PÂNĂ LA ÎNCEPEREA ȘCOLII, dar și mulțumirea sinceră pentru înțelegere, răbdare și încredere!”, transmit reprezentanții Aquatim.

Proiectul privind execuția rețelelor de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1 are o valoare de 26.036.325,27 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.