Skip to main content

Lovitură grea pentru administraţia Fritz! Primarul din Ghiroda îşi pregăteşte ieşirea din proiectul de 60 de milioane de lei pentru achiziţia de troleibuze noi

Proiectul depus de administraţiile locale din Timişoara, Ghiroda şi Dumbrăviţa, privind achiziţia a 25 de troleibuze pe baterii şi amenjarea a 49 de staţii de încărcare este în pericol, deşi finanţarea a fost aprobată.

Primarul din Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, anunţă că va ieşi din acest parteneriat, revoltat de deciziile luate de conducerea Societăţii Metropolitane de Transport Public, în ultima perioadă.

Cea mai mare supărare a edilului este legată de eliminarea a 12 rute de transport public către şi dinspre Ghiroda, fără consultarea cetăţenilor direct afectaţi de această măsură.

CITEŞTE ŞI: Tragedie, în apropiere de Lugoj! Un tânăr a murit pe loc, după ce a intrat cu camioneta într-un tir!

În aceste condiţii, Stănuşoiu vrea să se disocieze de administraţia Fritz pe care o consideră responsabilă de distrugerea sistemului de transport public.

“Nu văd cum putem fi parteneri pe un proiect, iar pe de altă parte să pui pe butuci transportul public din Ghiroda. Trag un semnal de alarmă, pe această cale, celor din Primăria Timişoara şi le transmit că Consiliul Local Ghiroda nu va rămâne indifferent la măsurile care se iau împotriva locuitorilor din Ghiroda şi Giarmata Vii şi în următoarea şedinţă vom avea, pe ordinea de zi, un proiect prin care să ne retragem din acest parteneriat. Lăsam Timişoara şi Dumbrăviţa să redepună la finanţare sau să cumpere Timişoara din bugetul local, acele mijloace de transport, dacă lucrurile rămân aşa. Se va pierde acea finanţare. Dar, dacă Timişoara vrea să rămână singură şi să rezolve problemele, de fapt să pună pe butuci transportul public, nu vrem să fim parte la o astfel de abordare”, a declarat Ionuţ Stănuşoiu, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Proiectul din care primarul Ghirodei vrea să se retragă are o valoare de 61.499.291 lei (12,5 milioane de euro), şi a fost deja câştigat.

În prezent, se desfăşoară licitaţia pentru achiziţia celor 25 de troleibuze pe baterii, care ar urma să circule pe rutele care leagă Dumbrăviţa şi Ghiroda de Timişoara, iar ieşirea unuia dintre parteneri din această asociere duce la pierderea finanţării.

Intenţia lui Stănuşoiu de a se retrage din parteneriat trebuie votată de Consiliul Local Ghiroda, lucru care se va întâmpla în următoarea şedinţă.

CITEŞTE ŞI: Parcul Copiilor din Timișoara se pregătește de primăvară! Cum vor fi primiţi micuţii, odată cu încălzirea vremii?

Însă, un prim pas a fost deja făcut: Primăria Ghiroda şi-a retras reprezentantul din conducerea Societăţii Metropolitane de Transport Public.

“Persoana care era în Consiliul Director al SMTT din partea Primăriei Ghiroda şi-a depus demisia din funcţie, pentru că nu vrem să girăm şi oricum, de doi ani de zile, noi nu votam in Consiliul Director. Tot timpul, persoana care a fost delegată acolo transmitea că nu va vota niciun punct de pe ordinea de zi, până când nu intră în legalitate SMTT şi statutul SMTT. Nu vrem să girăm, sub nicio formă, modul în care Timişoara distruge, pas cu pas, transportul public din Timişoara şi din comunele periurbane”, a mai spus Stănuşoiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.