Skip to main content

Locul secret, care adăposteşte victimele violenţei domestice! Femei şi copii, ajutaţi să o ia de la capăt, de doamnele din Lions Diamond Club Timişoara

Violenţa domestică este un fenomen care, în ciuda sporirii campaniilor de informare, capătă conotaţii din ce înce mai crescute de la an.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, în anul 2020, au fost înregistrate 11.607 victime ale violenţei domestice care au beneficiat de servicii.

Însă, numărul real este, cu siguranţă, mult mai mare, multe femei renunţând să sesizeze autorităţile.

CITEŞTE ŞI: Regal muzical, în inima Belgiei! Alexandrul Tomescu a oferit publicului bogăția sonoră a celebrei viori Stradivarius Elder-Voicu

Ruşinea, teama, promisiunile agresorului, faptul că au copii sau că sunt forţate de familie şi de vechi cutume să rămână în mediul abuziv le face să renunţe la a mai sesiza autorităţile din domeniu şi de a face acel prim pas necesar spre o viaţă liberă şi demnă.

În judeţul Timiş, funcţionează, încă din 2019, „Locuinţa protejată VENUS”, unde victimele care apelează la spijinul DGASPC beneficiază de cazare, supraveghere, îngrijire, consiliere psihologică, juridică, orientare vocaţională, reabilitare şi reinserţie socio-profesională pentru o viaţă independentă.

Dacă iniţial proiectul avea ca şi grup ţintă 6 victime însoţite de copii, prin parteneriatul public – privat au fost amenajate şi dotate spaţii pentru alte 6 victime şi copii.

Şi pentru că este important ca aceste femei, împreună cu copiii lor, care au trecut prin experienţe dificile, să aibă siguranţă şi un minim confort, care să îi facă să se simtă ca acasă, adresa locuinţei este secretă, iar noile camere au fost dotate, cu sprijinul Clubului de servicii Lions Diamond, cu mobilier şi TV, articole de uz interior (perdele, cuverturi, covoare, veselă etc.).

Suma donată de Lions Diamond pentru acest proiect este de peste 35000 lei şi provine în urma organizării evenimentului „Femeia Diamant”.

“Anunțăm cu mare bucurie finalizarea amenajărilor propuse de Lions Diamond Club Timisoara la Adăpostul pentru femei, victime ale violenţei domestice aflate în evidenţa DGASPC Timiş. Faptul că din ce în ce mai multe persoane apelează la serviciile oferite, gratuit, în cadrul acestui proiect, precum şi numărul în creştere al victimelor violenţei domestice ne demonstrează cât de importante sunt aceste serviciii pentru comunitate, accentuând, totodată necesitatea extinderii acestui proiect şi a creării de noi servicii în cadrul unei noi locuinţe protejate. Cea mai importantă pledoarie în acest sens este reprezentată de declaraţiile doamnelor care beneficiază deja de serviciile Locuinţei potejate VENUS, care mărturisesc că existenţa acestor servicii şi faptul că au putut beneficia de ele, alături de copiii lor, a însemnat schimbarea în bine a vieţii lor, respectiv o şansă pentru o viaţă normală, decentă şi în siguranţă”, spune Ramona Olteanu, preşedintele Lions Diamond Club Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Se oprește apa în Timișoara și județ, săptămâna viitoare, din cauza unor lucrări derulate de Aquatim!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.