Skip to main content

Leii din Banat încep sezonul cu turneul de Cupă a României!

Sezonul oficial în baschetul masculin românesc începe la finalul acestei săptămâni. Prima competiție programată este Cupa României.

Competiția se va disputa precum în sezonul 2022/2023. Prima fază programează șase turnee de câte trei echipe. Prima clasată din fiecare serie și cele mai bune două locuri secunde merg la turneul Final 8.

Echipa timișoreană face parte din Grupa D, ale cărei meciuri se vor juca la Craiova. Leii din Banat se vor bate pentru calificare cu gazda SCMU Craiova și cu CSM Petrolul Ploiești.

„Nu avem foarte multe informații despre adversari. Știm componența lotului și transferurile făcute. Nu avem „spioni industriali”, iar meciurile de verificare nu au fost transmise. Există o secretomanie, normală pentru orice om înțelege sportul, dacă îl înțelege. Am reușit să strângem un număr de informații, precum celelalte echipe, dar acesta nu este un lucru definitoriu. Una este să joci meciuri-test, alta e partida oficială. Asta în ciuda faptului că și partidele de verificare sunt luate foarte în serios: la Tg. Mureș au fost 1.000 de spectatori, la Oradea, 1.500, iar când am jucat la Sombor, în Serbia, am avut sală plină”, spune Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timișoara

Programul complet al turneului de la Craiova (Sala Polivalentă) este:

  • SCMU Craiova – SCM Timișoara, vineri, ora 19.00
  • SCM Timișoara – CSM Petrolul Ploiești, sâmbătă, ora 20.00
  • SCMU Craiova – CSM Petrolul Ploiești, duminică, ora 19.00

Totodată, antrenorul principal începe al doisprezecelea sezon pe banca Timișoara, în trei mandate. Dragan Petricevic este antrenorul care a dus Timișoara la cucerirea Cupei României în 2010 și 2015.

„Este cel mai frumos sentiment pentru un antrenor, să fie foarte mult timp în același loc, în locul în care se simte cel mai bine, adică acasă. Jumătate din viață am trăit în România, iar jumătate din această perioadă la Timișoara. Aici m-am stabilit, aici am familia, ar fi anapoda să spun că acasă e altundeva. Sigur că acasă e și la Sarajevo și mi-ar fi plăcut să fiu antrenor și la Sarajevo vreme de 12 ani. Timișoara rămâne acasă pentru mine, indiferent de numărul de hateri pe care îl are fiecare oraș și care ar vrea să conteste apartenența mea la Timișoara. Dar acum, în preajma unui nou sezon, haterii din Timișoara chiar că sunt ultima mea grijă” Dragan Petricevic, antrenor principal SCM Timișoara

Dragan Petricevic a sosit în România în ianuarie 1996 și a primit cetățenia română în iulie 2018. A antrenat ambele reprezentative de seniori ale României (feminină și masculină), dar a avut o expriență și în afara Europei, unde şi-a trecut în palmares Liga Campionilor Africii, cu Etoile du Sahel, în 2011.

Dragan Petricevic și-a consumat primul mandat pe malurile Begăi între 2006 și 2011, a revenit la mijlocul ediției 2013/2014 și a antrenat până în toamna lui 2015. El a început al treilea mandat la Timișoara în 2019.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.