Skip to main content

Concert istoric la Timișoara: Corul japonez cu naiuri din copacul care a supraviețuit exploziei de la Hiroshima

Timișoara se pregătește pentru un eveniment muzical cu totul special: Senda Pan Flute Choir, un cor de copii și tineri din Japonia, va susține un concert la Centrul Reformat Noul Mileniu.

Evenimentul va avea loc marţi, 19 septembrie, de la ora 18:00, iar ineditul îl reprezintă naiurile la care vor performa tinerii instrumentişti.

Acestea sunt realizate din lemnul unui arbore care a supraviețuit exploziei atomice de la Hiroshima.

Școala din localitatea Senda se află la doar 2,2 km de epicentrul exploziei devastatoare din 1945.

În mod miraculos, un chiparos de pe terenul școlii a supraviețuit bombardamentului.

Deși, mai târziu, arborele s-a uscat, el a fost readus la viață sub forma a 95 de naiuri.

Sunetul lor unic a călătorit în întreaga lume, reprezentând un simbol al speranței și al păcii.

Arborii care au supraviețuit bombei atomice sunt cunoscuți în întreaga lume sub numele de „Hibaku Jumoku” și sunt protejați de autorități ca monumente vii.

Semințele lor au fost distribuite în întreaga lume ca un mesaj de pace, care este purtat în continuare de corul de copii Senda Pan Flute Choir.

Grupul, format din 34 de membri va ajunge în Timișoara pe 17 septembrie și va petrece 3 zile în oraș, participând la un schimb de experiență cu elevii Liceului Teoretic „Bartók Béla”.

În luna iunie a acestui an, doi profesori de muzică de la liceul timișorean au avut ocazia să participe la un schimb similar de experiență, conferințe și workshop-uri susținute în Hiroshima, Japonia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.