Skip to main content

La Timişoara, ca pe Broadway! Hai la un musical fascinant despre oraşul de pe Bega şi poveștile locuitorilor ei

Pus în scenă de Clubul de Dans Sportiv Magnum și Asociația Teatru de Musical, „Come into the light” este un spectacol-poveste, care, prin muzică și dans, vorbește despre Timișoara din trecut și din prezent.

Umor, nostalgie, dragoste și bucurie, toate se regăsesc în acest musical care vă invită să descoperiți, orașul alături de tineri artiști debutanți.

„Come into the light”, un musical 100% timișorean, a avut premiera în 28 iulie, cu ocazia Zilei Județului Timiș.

CITEŞTE ŞI: Începe Şcoala de Vară Regio Earth 2023, găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara

Organizatorii promit un spectacol pentru toate vârstele, cu și despre tineri de diferite etnii, despre societatea de odinioară și despre vremuri care au modelat viața orașului.

Povestea se desfășoară pe două planuri, unul din prezent și unul din trecut.

Sam și Maria, personajele din prezent, ne ajută să facem o incursiune în istoria Timișoarei, în diferitele ei etape.

Prin intermediul lor descoperim povestea din trecut a cuplului Elisabeth – Ion, și aflăm care este legătura dintre ei, Sam și Maria, în prezent.

Tablourile istorice prind viață prin muzică și coregrafii ingenioase, iar personajele din trecut, limbile vorbite în urbe și temele muzicale diferite ne poartă prin viața de altădată a orașului.

“Descoperim o Timișoară efervescentă, cu bresle și meșteșugari, care au schimbat soarta orașului, într-un burg în plină dezvoltare. Pas cu pas, ne amintim de mari realizări și evenimente care au așezat Timișoara printre cele mai faimoase locuri ale acelor vremuri. Dincolo de povestea de dragoste, textul subliniază faptul că aparținem unei comunități diverse, dar unite, și că destinele oamenilor se împletesc subtil și, adeseori, într-un mod neașteptat”, transmit organizatorii.

Scenariul musicalului a fost scris de Mariana Boșneac, muzica originală poartă semnătura lui Horea Crișovan, iar de pregătirea muzicală a tinerilor actori s-au ocupat Cristina Vlaicu și Marius Goșa.

Regia este semnată de Octavian Vlaicu, iar asistent de regie a fost Oana Antonovici.

Scenografia îi aparține Getei Medinski, iar coregrafia este concepută de Diana și Raul Avram.

Din distribuție fac parte: Bianca Ababei, Miruna Bratu, Anna Căpețean, Voicu Dumitraș, Maya Giotea, Luca Marcu, Denis Matei, Maya Morun, Maia Păltineanu, Ana Secheșan, Andrei Andras, Gabriel Costraș, Adrian Csecke –Kreppel, Thomas Kattesch, Alessia Matache, Sara Pogan, Marisa Răsădean și Robert Turcu.

Următorul spectacol va avea loc la Timișoara, pe data de 24 august, de la ora 21.00, la Muzeul Satului Bănățean și este susținut de cluburile LIONS (Lions Diamond, Lions Bastion, Lions Timișoara, Lions 4 Family și LEO), iar intrarea este liberă.

CITEŞTE ŞI: Tragedie la scăldat! Un tânăr a fost înghițit de ape! A fost solicitat elicopterul SMURD pentru survolarea zonei!

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Light Over Borders, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.