Skip to main content

Începe Şcoala de Vară Regio Earth 2023, găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara

Mâine, la Timişoara, începe o nouă ediţie a Școlii de Vară Regio Earth, care va reuni arhitecţi peisagişti din toate colţurile lumii.

Mai exact, timp de șase zile, participanții vor avea ocazia să experimenteze tehnici de construcție cu pământ în două grădini urbane (Grădina Urbană UVT de la sediul principal al universității și grădina urbană Greenfeel din zona Ronaț), sub îndrumarea unor specialiști internaționali, alături de cursanți din diverse țări precum România, Ungaria, Serbia, Croația, Polonia, Italia, Franța, UK, Finlanda, Statele Unite și Turcia. Cursanții vor trece pe rând prin toate atelierele și vor putea să vadă și să lucreze cu toate tehnicile prezentate.

La evenimentul de deschidere vor fi prezenți formatorii care vor coordona atelierele școlii: Alina Negru (România), arhitect, cercetător în design, co-fondator al Recult, TERRApia și Regio Earth, Alessandro Serra (Italia), arhitect, designer, co-fondator al TERRApia și Regio Earth, Zdeněk Vejpustek (Republica Cehă), președinte al Asociației de Arhitectură de Pământ și Profesor Asistent la Universitatea Tehnică din Brno, Isabella Breda (Italia), arhitect, decorator, artist, specializată în arhitectură interioară, Ana Pato (Portugalia), arhitect și constructor de pământ cu experiență, Gergely Peter Barna (Japonia), cercetător în design, expert în arhitectura tradițională japoneză, Adam Bihary (Ungaria), arhitect, fondator al Asociației Constructorilor cu Conștiință de Mediu, Dragana Kojicic (Serbia), arhitect, specializată în arhitectura de pământ și Tommaso Venturini (Italia), cercetător care se concentrează pe adăposturi temporare pentru procesul de ajutor de urgență, combinând utilizarea pământului și tehnologia de imprimare 3D.

Mai multe informații, vă rugăm să accesați și pagina de Facebook Regio Earth.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.