Skip to main content

Începe Şcoala de Vară Regio Earth 2023, găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara

Mâine, la Timişoara, începe o nouă ediţie a Școlii de Vară Regio Earth, care va reuni arhitecţi peisagişti din toate colţurile lumii.

Mai exact, timp de șase zile, participanții vor avea ocazia să experimenteze tehnici de construcție cu pământ în două grădini urbane (Grădina Urbană UVT de la sediul principal al universității și grădina urbană Greenfeel din zona Ronaț), sub îndrumarea unor specialiști internaționali, alături de cursanți din diverse țări precum România, Ungaria, Serbia, Croația, Polonia, Italia, Franța, UK, Finlanda, Statele Unite și Turcia. Cursanții vor trece pe rând prin toate atelierele și vor putea să vadă și să lucreze cu toate tehnicile prezentate.

La evenimentul de deschidere vor fi prezenți formatorii care vor coordona atelierele școlii: Alina Negru (România), arhitect, cercetător în design, co-fondator al Recult, TERRApia și Regio Earth, Alessandro Serra (Italia), arhitect, designer, co-fondator al TERRApia și Regio Earth, Zdeněk Vejpustek (Republica Cehă), președinte al Asociației de Arhitectură de Pământ și Profesor Asistent la Universitatea Tehnică din Brno, Isabella Breda (Italia), arhitect, decorator, artist, specializată în arhitectură interioară, Ana Pato (Portugalia), arhitect și constructor de pământ cu experiență, Gergely Peter Barna (Japonia), cercetător în design, expert în arhitectura tradițională japoneză, Adam Bihary (Ungaria), arhitect, fondator al Asociației Constructorilor cu Conștiință de Mediu, Dragana Kojicic (Serbia), arhitect, specializată în arhitectura de pământ și Tommaso Venturini (Italia), cercetător care se concentrează pe adăposturi temporare pentru procesul de ajutor de urgență, combinând utilizarea pământului și tehnologia de imprimare 3D.

Mai multe informații, vă rugăm să accesați și pagina de Facebook Regio Earth.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.