Skip to main content

La puşcărie, ca la hotel! A fost deschisă prima unitate privată de cazare a deţinuţilor care lucrează în regim deschis

A fi om!

Persoanele private de libertate, care îşi ispăşesc pedeapsa în regim deschis, la Penitenciarul din Timişoara, au şansa de a scăpa de puşcăria clasică.

O firmă din Săcălaz, care foloseşte încă din 2018, deţinuţi pentru diverse activităţi, a deschis un punct de cazare, cu o capacitate de 84 de locuri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Angajata unei săli de jocuri, ameninţată cu cuţitul, de un bărbat cu cagulă! I-a luat toţi banii din încasări

Norocoşii sunt aleşi de o comisie mixtă, iar printre priteriile de selecţie se numără comportamentul de după gratii şi abilităţile necesare muncii pentru care sunt solicitaţi.

Este un demers pilot, iniţiat conceptual, în luna martie 2022, de către conducerea Administraţia Naţională a Penitenciarelor, am promovat această oportunitate de colaborare în rândul operatorilor economici cu care aveam deja relaţii contractuale, precum şi în rândul celor interesaţi de o colaborare. Totul s-a materilizat în această lună, prin instalarea unui punct de lucru cu cazare permanent, în localitatea Săcălaz”, a explicat directorul Panitenicarului Popa Şapcă din Timişoara, Liviu Marica.

Mai exact, deţinuţii care îşi desfăşoară activitatea la această firmă, pe lângă faptul că sunt plătiţi, sunt cazaţi pe cheltuiala operatorului economic, într-un spaţiu care respectă condiţiile de securitate.Iar de câştigat, câştigă toată lumea: şi deţinuţii, şi agentul economic şi Penitenciarul.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Sorin Supuran intră în cursă pentru Primăria Timișoara! Se bate cu Cosmin Tabăra, în interiorul PNL

“Decongestionăm Penitenicarul, cream condiţii de cazare conform standardelor europene, la 4 mp pentru fiecare deţinut, mărim suprafaţa individual şi pentru deţinuţii cazaţi în acest moment, în Penitenciar, iar costurile Penitenciarului pentru întreţinerea şi gestionarea spaţiului scad, cu siguranţă, pentru că sunt în sarcina proprietarului”, a mai spus Marica.

Printre benficiarii acestei unităţi private de cazare sunt deţinuţii condamnaţi pentru infracţiuni la Codul Rutier, pentru infracţiuni economice sau contra patrimoniului sau trafic şi/sau consum de droguri.

O colaborare similară, între mediul antreprenorial şi un penitenicar, mai există la Ploieşti, unde este funcţională o unitate de cazare pentru 40 de deţinuţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii din vestul țării efectuează ample misiuni de căutare, după ce un tânăr din județul Hunedoara a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire națională.
Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara anunță că începând din 14 ianuarie va începe să facă plățile pentru ajutoarele de încălzire și a suplimentului pentru energie.
Leii din Banat iau startul în partea a doua a sezonului regular. Ei joacă pe terenul formației FC Argeș Pitești, în etapa a XVI-a a Ligii Naționale, prima din retur.
Accident grav, la Timișoara, provocat de un șofer neatent, care a lovit în plin un pieton ce traversa strada regulamentar.
Profesorii și învățătorii din județul Timiș care fac naveta riscă să rămână fără decontarea cheltuielilor de transport, după ce Primăriile au transmis unităților de învățământ că aceste plăți nu mai sunt posibile.