Skip to main content

La puşcărie, ca la hotel! A fost deschisă prima unitate privată de cazare a deţinuţilor care lucrează în regim deschis

Persoanele private de libertate, care îşi ispăşesc pedeapsa în regim deschis, la Penitenciarul din Timişoara, au şansa de a scăpa de puşcăria clasică.

O firmă din Săcălaz, care foloseşte încă din 2018, deţinuţi pentru diverse activităţi, a deschis un punct de cazare, cu o capacitate de 84 de locuri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Angajata unei săli de jocuri, ameninţată cu cuţitul, de un bărbat cu cagulă! I-a luat toţi banii din încasări

Norocoşii sunt aleşi de o comisie mixtă, iar printre priteriile de selecţie se numără comportamentul de după gratii şi abilităţile necesare muncii pentru care sunt solicitaţi.

Este un demers pilot, iniţiat conceptual, în luna martie 2022, de către conducerea Administraţia Naţională a Penitenciarelor, am promovat această oportunitate de colaborare în rândul operatorilor economici cu care aveam deja relaţii contractuale, precum şi în rândul celor interesaţi de o colaborare. Totul s-a materilizat în această lună, prin instalarea unui punct de lucru cu cazare permanent, în localitatea Săcălaz”, a explicat directorul Panitenicarului Popa Şapcă din Timişoara, Liviu Marica.

Mai exact, deţinuţii care îşi desfăşoară activitatea la această firmă, pe lângă faptul că sunt plătiţi, sunt cazaţi pe cheltuiala operatorului economic, într-un spaţiu care respectă condiţiile de securitate.Iar de câştigat, câştigă toată lumea: şi deţinuţii, şi agentul economic şi Penitenciarul.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Sorin Supuran intră în cursă pentru Primăria Timișoara! Se bate cu Cosmin Tabăra, în interiorul PNL

“Decongestionăm Penitenicarul, cream condiţii de cazare conform standardelor europene, la 4 mp pentru fiecare deţinut, mărim suprafaţa individual şi pentru deţinuţii cazaţi în acest moment, în Penitenciar, iar costurile Penitenciarului pentru întreţinerea şi gestionarea spaţiului scad, cu siguranţă, pentru că sunt în sarcina proprietarului”, a mai spus Marica.

Printre benficiarii acestei unităţi private de cazare sunt deţinuţii condamnaţi pentru infracţiuni la Codul Rutier, pentru infracţiuni economice sau contra patrimoniului sau trafic şi/sau consum de droguri.

O colaborare similară, între mediul antreprenorial şi un penitenicar, mai există la Ploieşti, unde este funcţională o unitate de cazare pentru 40 de deţinuţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.