Skip to main content

Ioana Pârvulescu, alături de liceenii din Timișoara, cu sprijinul UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a fost prezentă la Colegiul Național CD Loga, prin conferința Politețea și inteligența obiectelor. Recursul la metoda „Belle Epoque”.

Evenimentul a avut-o invitată pe îndrăgita autoare Ioana Pârvulescu şi a fost moderat de criticul literar timișorean Mircea Mihăieș.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Polițiștii locali dau amenzi și ridică mașinile care staționează în locurile amenajate pentru încărcarea autovehiculelor electrice!

Universitatea de Vest din Timișoara își dorește să rămână aproape de liceeni și să aducă în fața lor modele de urmat și intelectuali care să îi inspire și să-i motiveze.

“Doamna Pârvulescu este o personalitate foarte respectată în cercurile academice și vizitele sale sunt mereu un prilej de încântare pentru comunitatea timișoreană. Prin aceste conferințe, dorim să îndrumăm tânăra generație și, astfel, să conturăm un viitor în care cultura și educația devin fundamentale”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Din acest motiv, în perioada următoare vor avea loc mai multe evenimente dedicate tinerilor, precum conferințe cu invitați aparte, proiecții de film, ieșiri în cartiere și alte evenimente de popularizare a științei.
Conferința Politețea și inteligența obiectelor. Recursul la metoda „Belle Epoque” a fost organizată de către Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

CITEŞTE ŞI: Fosele septice, în atenţia Primăriei Timişoara! Ce obligaţie au proprietarii de astfel de sisteme de colectare?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.