Skip to main content

Interzis, pofticioşilor! Discuţii pe toate gusturile, despre cele mai apetisante preparate culinare

San Marco

Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului, aducând în fața publicului invitați de seamă.

Oana Irina Coantă și-a dezvoltat pasiunea pentru tradițiile culinare locale, iar acest lucru a împins-o spre bucătăria profesionistă și e ceea ce a ținut-o acolo.

De mai bine de două decenii, de la vârsta de 19 ani, ea conduce bucătăria restaurantului Bistro de l’Arte din Brașov, România.

De atunci, misiunea ei a fost să pună autenticul în meniu.

Alături va fi Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, fondator al Gastroart.ro, co-autorul volumului „Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi” și câștigator al Premiului Gault & Millau, oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Împreună, cei doi vor explora dinamica dintre tradițiile culinare vechi și abordările inovatoare, precum și modul în carea acestea influențează evoluția bucătăriei locale.

Subiectele principale de discuție vor fi:

Amestecuri Culturale: modul în care diverse influențe culturale au contribuit la formarea identității gastronomice unice a zonei Banatului.

Tendințele îndreptate spre exclusivitatea produselor locale: analiza modului în care se dezvoltă tendințele de a promova și prezenta produsele locale într-o manieră unică și exclusivistă.

Turism Culinar: cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism și cum se pot integra experiențele culinare în oferta turistică a regiunii.

Conservare vs. Evoluție: provocarea de a păstra autenticitatea rețetelor tradiționale în contextul unei lumi în schimbare constantă.

Discuțiile vor fi moderate de către Caiuș Merșa, coordonatorul proiectului.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și savura gastronomia autentică a regiunii Banatului.

Evenimentul, pregătit de Culinaria Banatica şi dedicat identității gastronomice locale va avea loc astăzi, începând cu ora 12:00, la Grătarul cu Ștaif.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Printr-un apel la 112, poliţiştii au fost alertaţi cu privire la faptul că un individ care avea fața acoperită cu o cagulă a dat atacul la un șantier din localitatea Ghiroda și a furat cablurile electrice de la o clădire în construcție.
Un tânăr a fost reținut de polițiști și este cercetat într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, iar o altă anchetă vizează cumnatul acestuia, cercetat pentru braconaj cinegetic.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș organizează seminarul de informare a agenților economici cu tema ”Noutăți și modificări legislative ale Codului Muncii. Reglementări privind securitatea și sănătatea în muncă”.
Asociația Poli invită toți iubitorii de animale să participe la un eveniment cu adevărat special, care aduce primăvara mai aproape de sufletele blănoase care așteaptă o nouă șansă de trăi în sânul unei familii.
Doi bărbați, ambii cetățeni sirieni, s-au încăierat în urma unui conflict, iar unul dintre ei a pus mâna pe un cuțit și l-a rănit! A fost nevoie de intervenșia polițiștilor.
Ieri a fost organizată cea de-a treia ediţie a Galei Deloitte Best Managed Companies România. Companii din domenii precum telecomunicații, agricultură, energie, transporturi, comerț și turism, cu o cifră de afaceri cumulată de 2,7 miliarde de euro şi peste 9.200 de angajaţi au intrat în cursa pentru certificarea Romania Best Managed Companies.