Skip to main content

Interzis, pofticioşilor! Discuţii pe toate gusturile, despre cele mai apetisante preparate culinare

Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului, aducând în fața publicului invitați de seamă.

Oana Irina Coantă și-a dezvoltat pasiunea pentru tradițiile culinare locale, iar acest lucru a împins-o spre bucătăria profesionistă și e ceea ce a ținut-o acolo.

De mai bine de două decenii, de la vârsta de 19 ani, ea conduce bucătăria restaurantului Bistro de l’Arte din Brașov, România.

De atunci, misiunea ei a fost să pună autenticul în meniu.

Alături va fi Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, fondator al Gastroart.ro, co-autorul volumului „Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi” și câștigator al Premiului Gault & Millau, oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Împreună, cei doi vor explora dinamica dintre tradițiile culinare vechi și abordările inovatoare, precum și modul în carea acestea influențează evoluția bucătăriei locale.

Subiectele principale de discuție vor fi:

Amestecuri Culturale: modul în care diverse influențe culturale au contribuit la formarea identității gastronomice unice a zonei Banatului.

Tendințele îndreptate spre exclusivitatea produselor locale: analiza modului în care se dezvoltă tendințele de a promova și prezenta produsele locale într-o manieră unică și exclusivistă.

Turism Culinar: cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism și cum se pot integra experiențele culinare în oferta turistică a regiunii.

Conservare vs. Evoluție: provocarea de a păstra autenticitatea rețetelor tradiționale în contextul unei lumi în schimbare constantă.

Discuțiile vor fi moderate de către Caiuș Merșa, coordonatorul proiectului.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și savura gastronomia autentică a regiunii Banatului.

Evenimentul, pregătit de Culinaria Banatica şi dedicat identității gastronomice locale va avea loc astăzi, începând cu ora 12:00, la Grătarul cu Ștaif.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.