Skip to main content

Începe Festivalul de operă și operetă, din Parcul Rozelor! Nu rata spectacolele de excepţie, puse în scenă de Opera Naţională Timişoara

Opera Națională Română din Timișoara continuă tradiția evenimentelor din Parcul Rozelor și prezintă cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber, un eveniment unic în peisajul liric din regiune.

Ediția din acest an a Festivalului de operă și operetă are loc în perioada 25-27 august 2023 la Teatrul de vară din Parcul Rozelor și va oferi publicului trei seri speciale în compania muzicii de operă și operetă.

Festivalul urmărește să cuprindă unele dintre cele mai cunoscute creații ale artei interpretative, astfel publicul din Timișoara având prilejul întâlnirii în aer liber cu artiști și lucrări edificatoare pentru dezvoltarea genului în acest moment.

Opera AIDA de Giuseppe Verdi va deschide festivalul în această seară, începând cu ora 20:30, spectacol cântat în limba italiană și tradus în limbile română și engleză.

Invitat la pupitrul dirijoral se va afla maestrul David Crescenzi. Soprana Lăcrimioara Cristescu va da viață personajului Aida iar partenerul său de scenă tenorul Teodor Ilincăi va interpreta rolul Radames.

Mezzosoprana Gabriela Toader va întruchipa personajul Amneris iar baritonul Șerban Vasile va urca pe scenă în chip de Amonasro.

Distribuția va fi completată de basul Gelu Dobrea – Ramfis, basul Marius Goșa va interpreta rolul Regelui, tenorul Vasile Bădescu – Mesagerul și soprana Diana Chirilă – Marea preoteasă.

Soliștii baletului: Manuela Ardelean, Alina Mihai, Carla Dukai, Andrea Chiappetta. Cu participarea orchestrei, corului și ansamblului de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Mâine, de la ora 20:30, organizatorii aduc în faţa publicului Văduvă Veselă de Franz Lehár, avându-l ca invitat pe maestrul Ciprian Teodorașcu.

Distribuția spectacolului: Narcisa Brumar – Hanna Glavari, Bogdan Zahariea – Danilo, Crina Vezentan – Valencienne, Cristian Bălășescu – Camille de Rosillon, Octavian Vlaicu – Mirko Zeta, Mircea Dan Petcu – Vicontele Cascada, Dan Patacă – Raoul de St. Brioche, Mugurel Chirilă – Bogdanovici, Diana Chirilă – Silviana, Ciprian Roman – Kromov, Alina Pîndici – Olga, Marius Zaharia – Pritschitsch, Diana Matei – Prascovia, Leonard Ivan – Niegus. Soliștii baletului: Manuela Ardelean, Alin Radu. Participă orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Duminică, 27 august 2023, de la ora 20.30, va fi pusă în scenă opera LA TRAVIATA de Giuseppe Verdi, care va încheia această ediție a festivalului.

Spectacolul se va bucura de participarea tenorului invitat, Eusebiu Huțan în rolul Alfredo Germont, rolul Violetta Valéry va fi interpretat de soprana Paula Iancic iar rolul Giorgio Germont de George Proca.

Flora Bervoix va fi întruchipată de mezzosoprana Gabriela Toader alături de Loredana Borlovan – Annina, Gastone – Darius Iordănescu, Marchizul D’Obigny – Marius Goșa, Baronul Douphol – Octavian Vlaicu, Doctorul Grenvil – Gelu Dobrea, Giuseppe – Ciprian Roman, Un servitor și Comisionarul – Mihai Prelipcian. Soliștii baletului: Alina Mihai, Carla Dukai, Alin Radu, Andrea Chiappetta. Conducerea muzicală: Mihnea Ignat. Cu participarea orchestrei, corului și ansamblului de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara.

Evenimentul este finanțat de Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

În caz de vremea nefavorabilă spectacolele vor avea loc în sala Operei timișorene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.