Skip to main content

Începe lărgirea drumului care traversează Dumbrăviţa! Viceprimarul anunţă că stâlpii buclucaşi vor fi predaţi către constructorul desemnat de CJT

A fi om!

Săptămâna viitoare, preşedintele CJT, Alin Nica va semna contractul cu Societatea Strabag pentru execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a primului lot din drumul care leagă Timişoara de autostrada A1.

Este vorba despre tronsonul cu stâlpii de susținere a liniei de contact pentru troleibuz, care a generat un adevărat război al declaraţiilor între liderii administraţiei judeţene şi cei ai Primăriei Timişoara.

Primii acuzau municipalitatea că blochează proiectul, prin refuzul de a preda acei stâlpi, iar reprezentanţii Primăriei spuneau că nu au către cine să facă predarea , în lipsa unui constructor desemnat.

CITEŞTE ŞI: Campania „Eticheta Roșie” subliniază obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș

La începutul acestei luni, firma Strabag a câştigat licitaţia pentru modernizarea drumului, iar după semnarea contractului, se poate apuca de lucrare, fără nicio piedică din partea municipalităţii timişorene, după cum annţă viceprimarul Ruben Laţcău.

“Domnul Nica a umblat, îmi cer scuze de comparaţie, dar nu pot să nu o fac, ca şi o găină care a căutat disperată un băţ de care să se împiedice şi în mod constant revenea şi căuta băţul de care să se împiedice, în aşa fel încât impotenţa sa administrativă să nu fie vina sa, ci a unui băţ imaginar, de care s-a împiedicat.  Nu există nicio oprelişte, nicio problemă care să blocheze reabilitarea acestui drum. Pe toate lucrările se fac procese verbale pentru predarea amplasamentului, de către deţinătorii de utilităţi: Enel, Aquatim, STPT, pentru că nu Primăria va semna acel proces verbal, ci STPT”, a explicat astăzi, viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Extinderea la patru benzi a drumului județean care trece prin Dumbrăvița este condiționată de scoaterea a 70 de stâlpi de troleibuz ai STPT, societatea Primăriei Timișoara, aproximativ 50 urmând să fie amplasați ulterior pentru a asigura funcționalitatea liniei de contact.

CITEŞTE ŞI: Dezvăluire incendiară a fostului director de la SC Pieţe! Liviu Cocean spune că matrapazlâcul cu Festivalul Pepenilor a fost premeditat de anul trecut

Valoarea investiţiei se ridică la 24.630.006,58 lei, fără TVA,ceea ce înseamnă aproximativ 6 milioane de euro, cu TVA inclus.

Tronsonul 1 are aproximativ trei kilometri și trebuie să fie gata în 6 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.