Skip to main content

Începe lărgirea drumului care traversează Dumbrăviţa! Viceprimarul anunţă că stâlpii buclucaşi vor fi predaţi către constructorul desemnat de CJT

Săptămâna viitoare, preşedintele CJT, Alin Nica va semna contractul cu Societatea Strabag pentru execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a primului lot din drumul care leagă Timişoara de autostrada A1.

Este vorba despre tronsonul cu stâlpii de susținere a liniei de contact pentru troleibuz, care a generat un adevărat război al declaraţiilor între liderii administraţiei judeţene şi cei ai Primăriei Timişoara.

Primii acuzau municipalitatea că blochează proiectul, prin refuzul de a preda acei stâlpi, iar reprezentanţii Primăriei spuneau că nu au către cine să facă predarea , în lipsa unui constructor desemnat.

CITEŞTE ŞI: Campania „Eticheta Roșie” subliniază obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș

La începutul acestei luni, firma Strabag a câştigat licitaţia pentru modernizarea drumului, iar după semnarea contractului, se poate apuca de lucrare, fără nicio piedică din partea municipalităţii timişorene, după cum annţă viceprimarul Ruben Laţcău.

“Domnul Nica a umblat, îmi cer scuze de comparaţie, dar nu pot să nu o fac, ca şi o găină care a căutat disperată un băţ de care să se împiedice şi în mod constant revenea şi căuta băţul de care să se împiedice, în aşa fel încât impotenţa sa administrativă să nu fie vina sa, ci a unui băţ imaginar, de care s-a împiedicat.  Nu există nicio oprelişte, nicio problemă care să blocheze reabilitarea acestui drum. Pe toate lucrările se fac procese verbale pentru predarea amplasamentului, de către deţinătorii de utilităţi: Enel, Aquatim, STPT, pentru că nu Primăria va semna acel proces verbal, ci STPT”, a explicat astăzi, viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Extinderea la patru benzi a drumului județean care trece prin Dumbrăvița este condiționată de scoaterea a 70 de stâlpi de troleibuz ai STPT, societatea Primăriei Timișoara, aproximativ 50 urmând să fie amplasați ulterior pentru a asigura funcționalitatea liniei de contact.

CITEŞTE ŞI: Dezvăluire incendiară a fostului director de la SC Pieţe! Liviu Cocean spune că matrapazlâcul cu Festivalul Pepenilor a fost premeditat de anul trecut

Valoarea investiţiei se ridică la 24.630.006,58 lei, fără TVA,ceea ce înseamnă aproximativ 6 milioane de euro, cu TVA inclus.

Tronsonul 1 are aproximativ trei kilometri și trebuie să fie gata în 6 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.