Skip to main content

Dezvăluire incendiară a fostului director de la SC Pieţe! Liviu Cocean spune că matrapazlâcul cu Festivalul Pepenilor a fost premeditat de anul trecut

Manevra prin care şeful SC Pieţe SA a băgat în conturile societăţii peste 250.000 de lei, prin închirierea unor terenuri asupra cărora nu are niciun drept, a fost planificată încă de anul trecut.

O spune Liviu Cocean, care povesteşte că pe vremea când conducea pieţele din Timişoara, i să cerut să preia punctele de vânzare a lubeniţei.

CITEŞTE MAI MULTE AICI: Jaf la drumul mare!  Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public

Solicitarea a venit de la Cătălina Jahn, o USR-istă înfocată, care la acel moment era directorul adjunct al societăţii.

Cocean a refuzat să dea curs solicitării, pentru că ştia că demersul este unul ilegal, iar atunci au început presiunile, făcute chiar şi de şeful de cabinet al primarului,

„Prin grija fostei directoare adjuncte Cătălina Jahn, s-a redactat chiar solicitarea către Primăria Timișoara, doar doar să îmi pun semnătura pe acest document (vezi poza). M-am și mirat de unde atâta bunăvoință din partea unei administrații stângiste, care a demonstrat mai degrabă apetit pentru centralizarea activităților economice în directa administrare pentru a putea astfel dijmui discreționar sume imense de bani, decât să descentralizeze aceste servicii (vezi Timpark).

Faptul că nu am fost de acord cu această „cupă otrăvită”, prin care pe de-o parte veneau niște sume la societate, dar pe de altă parte nu exista o soluție legală pentru realizarea acelui serviciu, i-a deranjat foarte tare pe reprezentanții alianței locale USR+Ambruș aflate la putere în Timișoara.  Supărarea a fost într-atât de mare încât șeful de cabinet al primarului Dominic Fritz, Dan Reșitnec, a considerat potrivit să mă sune pentru a mă determina să accept ca PIEȚE S.A. să preia acest serviciu public așa, peste noapte. I-am explicat inclusiv faptul că nu ne putem asuma atribuirea locurilor în afara unui cadru legal, a unei licitații și a unui regulament realizat temeinic, rigori legale care nu se încropesc pe genunchi. Nu a fost foarte convins, din moment ce după prezentarea tuturor argumentelor, a mers mai departe sugerându-mi să-i alegem „în ordinea înscrierii” și „după suprafețe””, spune Liviu Cocean, fostul director al SC Pieţe SA.

Întreaga poveste i-a ridicat şi mai multe semne de întrebare în momentul în care producătorii de lubeniţă au început să depună, la SC Pieţe, cereri pentru vânzarea pepenilor.

Şi asta chiar dacă, în spaţiul public nu exista nicio informaţie cum că societatea s-ar ocupa cu închirierea punctelor de vânzare.

“Ca atare, cred că este evident pentru orice om cu mintea limpede că totul a fost premeditat, iar cât de legal s-au întreprins aceste acțiuni vor trebui să explice cei responsabili ! În opinia mea, aceștia ar trebui să mai lămurească și alte aspecte financiare și legale.

În Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru 2023, „mințile luminate” de la PIEȚE S.A. au prevăzut o creștere de doar 270.000 lei față de veniturile totale înregistrate de societate în anul 2022, adică o țintă ușor de realizat chiar și pentru niște incapabili ca ei”, mai spune Cocean care subliniază că dacă numai din închirierea ilegală a domeniului public pentru Festivalul Pepenilor, SC Pieţe încasează 258.336 lei, înseamnă că noul director şi-a asumat o creştere a veniturilor cu numai 11.664 lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.