Skip to main content

Campania „Eticheta Roșie” subliniază obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș

RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș au lansat săptămâna trecută campania „Eticheta Roșie” cu scopul de a sublinia obligativitatea colectării separate a deșeurilor în județul Timiș.

Această inițiativă are drept obiectiv conștientizarea populației cu privire la importanța respectării obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor și impactul negativ al amestecării acestora.

Dan Pascu, Directorul General RETIM, subliniază importanța colectării separate, afirmând că această practică a fost reglementată în legislație de peste 10 ani, iar mulți cetățeni cunosc deja în detaliu aceste reguli.

Totuși, încă nu se conștientizează faptul că amestecarea deșeurilor face ca reciclabilele să nu mai poată fi recuperate.

„Este crucial ca fiecare dintre noi să înțeleagă că necolectarea separată a deșeurilor nu rămâne fără consecințe. Prin amestecarea acestora, încălcăm obligațiile legale și ne expunem și riscului de a suporta măsuri punitive. Echipele noastre vor verifica cu atenție recipientele de colectare și, în cazul în care se constată amestecarea deșeurilor sau prezența unora nepermise, vor fi aplicate penalizări în conformitate cu prevederile legale. Doar prin colectarea separată, se creează condițiile necesare pentru reciclare sau valorificare, contribuind la reducerea cantității de deșeuri și la conservarea resurselor naturale”, explică Dan Pascu.

„RETIM și ADID Timiș, în calitate de parteneri în această campanie, doresc să sublinieze importanța respectării obligațiilor legale referitoare la gestionarea deșeurilor. Am lansat campania „Eticheta Roșie” și continuăm eforturile noastre în promovarea unei colectări responsabile a deșeurilor în județul Timiș. Este momentul să fim responsabili și să ne implicăm activ în colectarea separată a deșeurilor, pentru a evita astfel consecințele neplăcute”, spune Romeo Ursu, Directorul Executiv ADID Timiș.

Campania „Eticheta Roșie” urmărește conștientizarea locuitorilor județului Timiș referitor la nevoia de a se implica activ în procesul de colectare separată a deșeurilor.

În cadrul campaniei „Eticheta Roșie”, operatorul de salubrizare RETIM va efectua verificări permanente ale recipientelor de colectare.

În situația în care se constată deșeuri amestecate sau prezența altor deșeuri decât cele menajere, RETIM va factura dublu tarifului obișnuit sau nu va colecta recipientele care conțin deșeuri nepermise.

Pe lângă măsurile luate de RETIM, autoritățile locale – Poliția Locală sau Primăria, în baza Ordonanței de Urgență 92/2021, vor putea să aplice amenzi de la 5.000 lei la 15.000 lei pentru persoanele fizice și de la 40.000 lei la 60.000 lei pentru persoanele juridice pentru nerespectarea obligației de colectare separată pe categorii de deșeuri.

Pentru mai multe informații și detalii despre campania „Eticheta Roșie”, puteți să vizitați site-ul RETIM – www.retim.ro/eticheta-rosie, sau să contactați operatorul, la telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-19:00.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.