Skip to main content

Începe depunerea cererilor de ajutor pentru încălzire! Cine beneficiază de acest sprijin?

De săptămâna viitoare, timişorenii care vor să solicite ajutor pentru încălzirea locuinţei pot depune cererile la centrele sociale ale Primăriei.

Pot beneficia de acest drept familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 1386 lei,  respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2053 lei.

CITEŞTE ŞI: Planul roşu declanşat după un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

O altă condiţie pe care trebuie să o îndeplinească este să nu dețină bunuri cuprinse în Lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului social.

Pentru ajutorul cu energie termică în sistem centralizat, cererile – declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele privind componenţa familiei, veniturile şi bunurile detinute, se depun individual sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi prin cele 5 puncte termice ale S.C. Colterm S.A., respectiv:

tabel

Distribuirea si preluarea cererilor – declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei  in functie de sistemul de incalzire utilizat se va desfasura in cadrul  centrelor sociale aflate in subordinea Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara dupa cum urmeaza :

–    pentru inclazirea cu energie electrica – Centrul de Incluziune Sociala si Relatia cu Minoritatile situat in str. Martir Cernaianu nr. 31 telefon 0256/293884

–    pentru incalzirea cu combustibili solizi şi/sau petrolieri – Clubul de Socializare si Petrecere a Timpului Liber – Clubul Pensionarilor situat in Bld Gen. Ion Dragalina nr. 38-42, telefon 0256/452089

–    pentru incalzirea cu gaze naturale – Complexul de Servicii pentru Copii,, Sfantul Nicolae’’ situat in str. Platanilor nr. 2, telefon 0256/214572

Cererile – declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele justificative privind componenţa familiei, veniturile şi bunurile detinute se pot depune personal la sediile Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara mentionate mai sus, de luni pana vineri  între orele 8.00 – 15.30, sau se pot trimite pe e-mail la adresa: ajutoare.incalziretm@gmail.com.

Formularul de cerere-declaratie pe propria raspundere se poate descarca de pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara, https://socialtm.ro

CITEŞTE ŞI: O multinațională pentru o școală! Directorul unei unități de învățământ din Timișoara cere ajutorul mediului privat pentru a renova sălile de clasă

Acte necesare

1.       cerere – declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței – formulat tip;

2.     copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reședința la adresa pentru care se solicită ajutorul (carte de identitate/buletin de identitate/pașaport/carte de identitate provizorie, certificat de naștere pentru copiii minori sub 14 ani), pentru cetățenii străini sau apatrizi: permis de ședere temporară sau permanentă, document de identitate, permis de ședere pe termen lung,  iar pentru cetățenii UE sau Confed. Elvețiană: certificat înregistrare, carte de rezidență;  

3.     acte din care rezultă calitatea titularului cererii față de imobilul pentru care solicită ajutorul:

•    proprietar (copie după contractul de vânzare-cumpărare, extras de carte funciară)

•    chiriaș (contract de închiriere)

•    împuternicit (contract de comodat sau împuternicire de la proprietar/titularul contractului  de închiriere);

4.    acte privind veniturile nete lunare realizate de familie/persoana singură în luna anterioară depunerii cererii:

•    adeverință privind venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masă, prime, ore suplimentare etc)

•    cupoane pensii;

•    cupoane indemnizații pentru creșterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani;

•    cupoane indemnizații cu caracter permanent;

•    cupoane alocații pentru minorii dați în plasament familial sau încredințați spre creștere și educare;

•    acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părți sociale;

•    persoanele care nu realizează venituri vor depune o declarație în acest sens.

 5. Factură de gaz, în cazul ajutorului de încălzire cu gaze naturale;

6. Factură de energie electrică și dovadă de la Asociația de Locatari că nu au alte forme de încălzire, în cazul ajutorului de încălzire cu energie electrică;

Declararea unui număr mai mare de membri de familie, a unor venituri mai mici decât cele reale precum şi nedeclararea bunurilor deţinute, in scopul vădit de a obţine foloase materiale necuvenite, constituie infracţiune de fals, uz de fals sau înşelăciune, după caz, si se pedepseşte potrivit dispoziţiilor Codului Penal.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.