Skip to main content

Încep înscrierile la Timișoara City Marathon! Poţi participa la oricare din cele patru probe pregătite de organizatori

Aflat la cea de-a cincea ediție, Timișoara City Marathon, ultimul mare eveniment de alergare al anului din oraș, a deschis înscrierile la toate cele patru curse de alergare din acest an.

În data de 24 octombrie participanții sunt invitați ca pe lângă alergare, să (re)descopere și istoria orașului.

“În luna octombrie, în Timișoara ne amintim an de an că prințul Eugeniu de Savoya a eliberat Cetatea Timișoarei de sub dominația Imperiului Otoman. Victoria sa a însemnat o nouă epocă în istoria orașului, una de care și azi timișorenii și bănățenii sunt mândri, pentru că o consideră prilejul care a condus spre dezvoltarea Timișoarei și a Banatului”, transmit organizatorii.

CITEŞTE ŞI: Frigul închide şcolile! Părinte revoltat: “Nu ne-a închis pandemia, dar a reuşit Primăria”

În cadrul evenimentului vor fi patru curse, după cum urmează:

•    Maratonul “Cavalerii Cetatii” by Flexik Automation. Startul maratonului de 42 de km va fi dat pentru maxim 100 de participanți din fața bisericii din Otelec, începând cu ora 9.00.

•    Semimaratonul “Eugeniu de Savoya” by Visma. Semimaratonul de 21 km va avea punctul de start în fața primăriei din Sânmihaiu Român, la ora 10.00. La această cursă sunt disponibile maxim 200 de locuri.

•    Crosul “Poarta Forforosa”. Pentru cursa de 10 km salvele de tun se vor auzi la Stadionul “Știința” – Baza 1 UPT, la ora 9.30, pentru un număr de maxim 300 de participanți.

•    Crosul “Batalionul Banat”. Cursa de 3 km ne așteaptă la start cu voie bună, la Stadionul “Știința” – Baza 1 UPT, la ora 10.45, în limita a 400 de participanți.

Cei mai buni alergători vor fi premiați de către organizatori.

Înscrierea la cursele de 10, respectiv 3 km este gratuită, printr-un proiect sportiv realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului Local Timişoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara.
Totodată, organizatorii evenimentului pregătesc pentru participanții înscriși la Timișoara City Marathon și câteva activități menite să dea o culoare culturală “alergării prin istorie”.

„Pregătim împreună cu partenerii noștri două tururi ghidate pentru alergătorii TCM: primul tur cu tematica „Între zidurile cetății”, respectiv al doilea tur: „Timișoara, orașul revoluției”. Ne vom bucura de asemenea să îi avem alături de noi, la start-finish, pe membrii ONG-ului Eugeniu de Savoya, în recuzită de epocă, care vor da o culoare medievală specifică evenimentului de alergare”, spune Adrian Ciutina, președinte Alergotura.

CITEŞTE ŞI: Două străzi din zona Modern intră în reabilitare! Șantierul va dura opt luni

Participarea la evenimentul Timișoara City Marathon 2021 se face în conformitate cu reglementările și restricțiile naționale privitoare la situația incidenței cumulate al infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform ultimelor instrucțiuni, participanții vor trebui să prezinte la preluarea kitului sau la linia de start certificatul verde care să ateste trecerea prin boala în ultimele 180 de zile sau vaccinarea împotriva

COVID-19 cu schema completă de vaccinare, mai veche de 10 zile.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.