Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Două străzi din zona Modern intră în reabilitare! Șantierul va dura opt luni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

restrictii trafic

Încep lucrările de modernizare a două străzi din zona Modern, din Timișoara! 

A fost semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Orăștie și Alpiniștilor, iar șantierul va începe în data de 21 octombrie.   

CITEȘTE ȘI: Începe depunerea cererilor de ajutor pentru încălzire! Cine beneficiază de acest sprijin?  

Cele două străzi nu au mai fost modernizate până acum şi au nevoie de îmbunătățirea condiţiilor de trafic.

În septembrie, când m-am întâlnit cu cetățenii din zona Modern, una din întrebări a fost: când încep lucrările pe străzile Alpiniștilor – Orăștie? Atunci eram încă în procesul de atribuire a contractului de lucrări, dar acum pot să le spun că partea birocratică s-a încheiat și începem lucrările”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.          

În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi şi asigurării legăturii cu artera de penetraţie dinspre Lugoj, în municipiu. Nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple  pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră.  Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda. Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de 827,963 m.          

CITEŞTE ŞI: Planul roşu declanşat după un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Practic, în zonă va fi amenajată suprafaţa carosabilului pe 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m. De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică pe 1.648 m.         

Executantul lucrărilor, desemnat în urma licitației, este PORR Construct. Valoarea lucrărilor este de  3.503.861,31 lei fără TVA. Durata este de 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Ultima modificare Marți, 12 Octombrie 2021 15:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login