Încă o lovitură pentru copiii defavorizaţi din Dumbrăviţa! Cum vrea acum primarul, să le închidă Centrul de Zi?


Administrația USR face ravagii în localitatea Dumbrăvița, unde edilul a reuşit să îşi atragă adversitatea locuitorilor.

Lipsa proiectelor de dezvoltare şi distrugerea lucrurilor bune care existau în comună i-au adus, mai ales în mediul online, porecle precum “ciocoi”, “gropar”, “securist” sau “comunist”.

Edilul şi-a atras cele mai multe antipatii din cauza modului în care gestionează situaţia Centrului de Zi pentru copii cu dizabilităţi şi care provin din familii nevoiaşe.

După ce a încercat, pe diferite căi să îl închidă, dar nu a reuşit, acum joacă o altă carte: vrea să îi descurajeze pe părinţi să îşi înscrie copiii.

CITEŞTE ŞI: Gestul extrem, la care a recurs un tânăr! S-a aruncat în faţa trenului

A emis o dispoziţie prin care stabileşte programul de funcţionare a Centrului, între orele 11:00 şi 19:00.

“Nu s-a consultat cu nimeni, a hotărât programul Centrului de Zi de unul singur. L-a conceput în așa fel încât Centrul să nu mai poată funcționa. De la ora 11.00 la ora 19.00. Nu a ținut cont de nevoile copiilor sau ale părinților. Cum vor putea părinții să meargă la job în aceste condiții? Ce fac ei cu acești copii până la ora 11.00?” , întreabă retoric, Alina Sperlea, consilier local în Dumbrăviţa.

Şi nu este singura persoană care critică programul menit să ducă la închiderea Centrului.

Grupurile de Facebook din Dumbrăviţa sunt pline de mesaje în care locuitorii îşi exprimă îngrijorarea faţă de derapajele primarului Horia Bugarin, care pare că şi-a făcut un ţel din distrugerea singurului loc în care copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi pot primi un ajutor.

Iată câteva dintre reacţiile locuitorilor din Dumbrăviţa, pe facebook:

“Trist ca se întâmplă asa ceva în anul 2022!!!! rușine dom.primar” – Ciprian Kover.

Oare ei au copii? Nu știm niciodată ce ne oferă ziua de mâine, să le fie ruşine corupților! Bravo Alina, nu te lasă intimidată de asemenea indivizi!” – Simona Jurescu.

“Sub orice critica… Au ajuns sa fie deranjați si sa le stea in coaste un centru atat de benefic si util atat pt acei copilasi cat si pt parintii lor. Un alt primar in locul „dansului” ar fi incercat sa atragă ajutoare pentru a ajuta dar se pare ca el are alte planuri. Pacat ca mereu in loc de a face ceva benefic este mai usor sa faca rău…” – Camelia Adamov.

„Doamne, ce jigodie de primar și polițiști la fel. Rușine să le fie oameni fără suflet să le dea Dumnezeu și lor la fel” – Nina Cornelia Manea.

“Rușine să vă fie!!!”– Alexandru Prodan.

“Mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu” – Ion Condan.

„Am rămas fără cuvinte nu se poate așa ceva, zici că trăim în junglă!” – Dorina Mandici.

CITEŞTE ŞI: Voie bună, la Muzeul Satului Bănăţean! Nu rata Târgul Meşterilor Populari

Dumbrăvițenii spun că s-au lăsat păcăliți de promisiunile făcute de Horia Bugarin care declara în 2020 că:

“Dumbrăvița are nevoie de viziune pe termen mediu și lung. Îmi doresc să fiu primarul unei localități model, una europeană, modernă, sigură, curata și cu o administrație transparentă și orientate spre nevoile cetățenilor, cu o strategie globală și cu un plan de dezvoltare unitară, dar care să țină cont de particularitățile zonale”

„Eu cred că în cumuna Dumbrăvița am stabilit o premieră națională. Cred că asistăm la un moment istoric. În România eu nu știu pe cineva care a mai avut curajul să atenteze la drepturile copiilor. Acești copii sunt lipsiți de apărare, vulnerabili, prin urmare este datoria noastră să le creem condiții minime de confort. Acești copii trebuie să își redobândească drepturile. Să nu uităm că finanțarea pentru această clădire a fost primită datorită lor. Acum simt că au fost folosiți”, a declarat Alina Sperlea pentru sursadevest.ro.

În Europa, drepturile fundamentale ale copilului sunt protejate, în special de Convenţia europeană a Drepturilor Omului şi de Carta Socială Europeană.

Din nefericire hotărârile primarului Horia Bugarin duc comuna Dumbrăvița în afara lumii civilizate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.