Skip to main content

În pragul dezastrului! Cu o gaură de 150 de şoferi şi datorii uriaşe la bugetul de stat şi la furnizori, STPT abia  se târăşte, de la o lună la alta

Consilierul local, Roxana Iliescu, care a cerut situaţia financiară actualizată, de la Societatea de Transport Public Timişoara, a primit într-un final, răspuns.

Acesta confirmă informaţiile prezentate de Sursa de Vest, la începutul lunii aprilie, şi artă dezastrul economic în care este STPT, unde directorul este plătit regeşte.

Constantin Cocheci, adus de USR la conducerea Societăţii, câştigă lunar, peste 20.000 de lei, sumă la acre, anual, se adaugă încă trei salarii, pe criterii de performanţă.

CITEŞTE ŞI: Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

În răspunsul transmis de STPT, Roxanei Iliescu şi presei, deopotrivă, directorul scrie negru pe alb că datoriile sunt de aproape 100 de milioane de lei.

Cea mai mare parte, 86,8 milioane, este către ANAF, iar dintre acestea, 37 de milioane au fost eşalonate  pe o perioadă de  şapte ani, urmând ca alte 40 de milioane să fie şterse, după îndeplinirea planuluid e restructurare.

Către furnizori, STPT are  datorii de 16,6 milioane de lei, iar către SMTT şi bugetul local, aproape 6 milioane de lei.

Însă, nu doar problemele financiare le dau bătăi de cap celor de la Societatea de Transport Public.

Directorul se plânge şi de lipsa unui sistem ERP şi a unui sistem de ticketing şi monitorizare a traficului funcţional, de ambiguităţile din contractual de delegare a serviciilor încheiat cu Primăria Timişoara, dar şi de deficitul de personal.

“Lipsa acută a personalului de bord. Un deficit de aproape 150 de persoane, deficit care influenţează în mod direct calitatea transportului şi, în acelaşi timp, bugetul de salarii, datorită orelor suplimentare efectuate de personalul de bord actual, pentru a menţine pe linia de plutire, traseele şi frecvenţa acestora. Deoarece sunt foarte multe dezinformări în presă şi în mediul online, vă aduc la cunoştinţă că salariul personalului de bord din STPT este, ca mărime, în primele 3 din România”, a scris Constantin Cocheci, în informarea transmisă Roxanei Iliescu.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.