Skip to main content

În pragul dezastrului! Cu o gaură de 150 de şoferi şi datorii uriaşe la bugetul de stat şi la furnizori, STPT abia  se târăşte, de la o lună la alta

Consilierul local, Roxana Iliescu, care a cerut situaţia financiară actualizată, de la Societatea de Transport Public Timişoara, a primit într-un final, răspuns.

Acesta confirmă informaţiile prezentate de Sursa de Vest, la începutul lunii aprilie, şi artă dezastrul economic în care este STPT, unde directorul este plătit regeşte.

Constantin Cocheci, adus de USR la conducerea Societăţii, câştigă lunar, peste 20.000 de lei, sumă la acre, anual, se adaugă încă trei salarii, pe criterii de performanţă.

CITEŞTE ŞI: Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

În răspunsul transmis de STPT, Roxanei Iliescu şi presei, deopotrivă, directorul scrie negru pe alb că datoriile sunt de aproape 100 de milioane de lei.

Cea mai mare parte, 86,8 milioane, este către ANAF, iar dintre acestea, 37 de milioane au fost eşalonate  pe o perioadă de  şapte ani, urmând ca alte 40 de milioane să fie şterse, după îndeplinirea planuluid e restructurare.

Către furnizori, STPT are  datorii de 16,6 milioane de lei, iar către SMTT şi bugetul local, aproape 6 milioane de lei.

Însă, nu doar problemele financiare le dau bătăi de cap celor de la Societatea de Transport Public.

Directorul se plânge şi de lipsa unui sistem ERP şi a unui sistem de ticketing şi monitorizare a traficului funcţional, de ambiguităţile din contractual de delegare a serviciilor încheiat cu Primăria Timişoara, dar şi de deficitul de personal.

“Lipsa acută a personalului de bord. Un deficit de aproape 150 de persoane, deficit care influenţează în mod direct calitatea transportului şi, în acelaşi timp, bugetul de salarii, datorită orelor suplimentare efectuate de personalul de bord actual, pentru a menţine pe linia de plutire, traseele şi frecvenţa acestora. Deoarece sunt foarte multe dezinformări în presă şi în mediul online, vă aduc la cunoştinţă că salariul personalului de bord din STPT este, ca mărime, în primele 3 din România”, a scris Constantin Cocheci, în informarea transmisă Roxanei Iliescu.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.