Skip to main content

Hai să descoperi „harta secretă” a Timişoarei! UVT te invită la un documentar captivant care îţi va arăta oraşul, dintr-o altă perspectivă

Miercuri, 14 iunie, de la ora 18:30, UVT îi invită pe timişoreni, la Cinema Victoria, la premiera unui film cum nu se poate mai captivant – „Ochiul de sticlă”, pentru descoperirea unui nou teritoriu din „Harta Secretă”.

Este un documentar despre fotografii din Timișoara și primele ateliere fotografice din oraș.

Filmul imortalizează, la propriu, o istorie a orașului de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în prezent: experimente curajoase, femei-fotograf, Revoluția din 1989, avangarda artistică.

CITEŞTE ŞI: Logics and shapes – artă contemporană din 12 tone de andezit, oțel și metal!

Documentarul face parte din seria „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, proiect în care Adriana Babeți, alături de o echipă minunată, explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante, ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului. Descoperirile lor au fost transpuse în mai multe filme documentare.

„Ochiul de sticlă” este un film încărcat de melancolie, realizat de echipa „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” și de regizorul Titus Muntean. Proiecția durează 30 de minute și este urmată de o discuție cu echipa Hărții secrete (Adriana Babeți, Cristi Văduva, Uțu Pascu, Țuțu și Silvia Hrin, Alex Condrache), cu Titus Muntean, regizorul filmului, precum și cu invitații noștri: Constantin Flondor, Cristian Graure, Pusha Petrov.

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare. Rezervarea este valabilă până la ora începerii evenimentului, locurile neocupate fiind redistribuite ulterior. Mai multe informații la: https://cinemavictoria-tm.ro/evenimente/harta-secreta-ochiul-de-sticla/.

„Istoria orașului, adusă în actualitate prin acest film, devine o arhivă vie a comunității noastre. Îi mulțumim profesoarei universitare și scriitoarei Adriana Babeți, dar și celorlalți colegi din echipa de producție, pentru secvențele pe care le-au recuperat și le-au transformat într-o povestire referențială pentru cetatea Timișoarei”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, fiind finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″ și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

CITEŞTE ŞI: ”Teatrul” de Pascal Rambert – o nouă producție TGST, prima din stagiunea viitoare!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.