Skip to main content

Timişoara, capitala inventicii româneşti şi internaţionale! Universitatea Ştiinţele Vieţii organizează o nouă ediţie a Salonul Internațional de Invenții și Inovații

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” organizează, în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat, Salonul Internațional de Invenții și Inovații „TRAIAN VUIA” Timișoara.

Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediţie, are loc în perioada 15-17 iunie 2023 şi celebrează cercetarea, inventica și demonstrează că rezultatul colaborării reprezintă un flux permanent și reciproc de informație, noutate și progres.

CITEŞTE ŞI: Hai să descoperi „harta secretă” a Timişoarei! UVT te invită la un documentar captivant care îţi va arăta oraşul, dintr-o altă perspectivă

Salonul este un eveniment științific devenit un brand al orașului Timișoara, care, anul acesta nu este doar Capitală culturală europeană, ci și capitala inventicii românești și internaționale.

La eveniment vor participa inventatori si cercetători, reprezentanţi de la diferite universităţi, institute, societăţi comerciale, centre de cercetare sau companii, dar şi persoane fizice care, prin prezentarea rezultatelor muncii şi creatiei personale, vor încerca să facă din acest eveniment, unul interactiv, functional şi emblematic.

Programul Salonului se va desfășura astfel:

15 iunie, ora 11.00 – deschiderea oficială a Salonului

15 iunie, 12.00-18.00 – jurizare

16 iunie, 9.00-18.00 – Jurizare, vizitare standuri, ateliere de lucru, Workshop-uri

17 iunie, 9.00-15.00 – Vizitare standuri

17 iunie, 15.00 – Acordarea medaliilor în standuri

17 iunie, 18.00 – Festivitatea de premiere, închiderea oficială a Salonului

Înscrierile de participare se depun până la data de 28 mai 2023 la următoarea adresă: salontraianvuia@usvt.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.